KıbrısManşet

Taçoy’dan Akıncı’ya ‘Fransız elçi’ eleştiri

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Fransız elçisi ile görüşmesine tepki gösterdi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Fransız elçisi ile görüşmesine tepki gösterdi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Taçoy, “Fransa’nın elçisi ile diz dize resim çektiren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, KKTC’nin hakları için de Akdeniz’de olan Türkiye ile yan yana gelmesi için bir kez daha davet ederim” ifadelerini kullandı. Taçoy, açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramını da kutladı.

Taçoy’un açıklaması şöyle:

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve ada etrafında da KKTC’nin haklarına göz koyanlarla omuz omuza veren Fransa’nın elçisi ile diz dize resim çektiren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı;

KKTC’nin hakları için de Akdeniz’de olan Türkiye ile yan yana gelmesi için bir kez daha davet ederim.

Bu mücadele ortak mücadeledir. Gelecekte var olacaksak, bugün Türkiye ile hiç olmadığı kadar omuz omuza, birlikte mücadele edeceğiz.

İçinden geçtiğimiz günler; Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ortaya koyduğu çaba, cesaret ve haklılık, Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmanı Anadolu’dan kovarak şanlı bir cumhuriyet kurması ile sonuçlanan süreçteki ruhla aynıdır.

KKTC halkı olarak, sonuna kadar bu mücadelede bir bütün olarak Anavatan Türkiye ile yan yana yürüyeceğiz.

Tarih boyunca; 1974’ü de düşündüğümüz zaman, en fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken kritik bir dönemden geçmekteyiz.

Atatürk bugün yaşamış olsa idi, bu durumda ne yapardı? Nasıl hareket ederdi?

KKTC insanı bu sağduyuya sahip olan bir halktır ve elbette milletini, devletini korumak, ona destek çıkmak için birlik içerisinde hareket eder. Ve devletini koruyan kararlar alırdı. Bu düşünceye sahip kanaat önderlerini de seçer ve seçilmesi için baş koyardı.

Biz bu düşünceye sahip Kıbrıs Türkü olarak KKTC VATANDAŞI olmaktan gurur duyuyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Dünyada sadece Türkiye ile birlikte KKTC’de ortak kutlanan ender bayramlardan biridir.

Anavatan Türkiye ile KKTC’yi etle tırnak yapan, birleştiren, bütünleştiren bu tarih, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, şanlı Dumlupınar zaferini, Türk halkına Zafer bayramı olarak hediye etmesi ile daha bir anlam kazandı.

Şanlı Türk ulusunun bir parçası olmak, KKTC halkının en önemli özelliğidir. Var olmak, varlığımızı geleceğe taşımak için 30 Ağustos ruhunu, birliğimizi ve bütünlüğümüzü tereddüt etmeden güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşında gözünü kırpmadan şehit düşen silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarım.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu