KıbrısManşet

Taçoy’un sözleri siyasi kulislerde ‘Fırsatçılık’ olarak yorumlanıyor

Kurultay yarışından çekilen Ersan Saner ve Saner’in çekilmesinin ardından ibrelerin kendisine döndüğünü düşünen Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu’nu da yarışın dışına itmenin hesaplarını yapıyor.

Kurultay yarışından çekilen Ersan Saner ve Saner’in çekilmesinin ardından ibrelerin kendisine döndüğünü düşünen Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu’nu da yarışın dışına itmenin hesaplarını yapıyor. Saner ve Taçoy ısrarla Sucuoğlu’nu ‘kirli oyunların içerisine’ çekmeye çalışıyor

2 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜREBİLİR Mİ?
Video skandalının başkahramanı olan P.G. isimli kadının Mağusa Belediyesi’nde Saner’in torpiliyle işe alındığı iddiaları doğru mu? Yine video skandalıyla ilgili tutuklanan C.K.’nin eşinin 2013 yılında Ersan Saner tarafından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na istihdam edildiği iddiaları doğru mu?

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ… Video skandalının ortaya çıkmasının ardından kısa süre içerisinde sessiz sedasız tüm görevlerinden istifa etmesi ve köşesine çekilmesi beklenen Başbakan Ersan Saner, UBP kurultayına 3 gün kala kurultaydaki en güçlü genel başkan adayı olarak görülen Faiz Sucuoğlu’nu kendi içine düştüğü bataklığa çekmek istercesine, zehir zemberek bir açıklamayla ve gemileri yakarak kurultay yarışından çekildiğini duyurdu. Kendisiyle ilgili tek satır özeleştiri yapmayan ve söz konusu skandalla ilgili başkalarını suçlayan Saner’in bu tavrı, vatandaşların “Hem suçlu hem güçlü, biraz daha videoda yer aldığı için Saner’den toplum olarak biz özür dileyeceğiz” yorumlarına neden oldu.

TAÇOY ‘ARADAN SIYRILMA’ PEŞİNDE… Siyasi kulislerde günlerdir, Ersan Saner’in adaylıktan çekileceği ve kurultayın bir diğer güçlü adayı Hasan Taçoy’a destek açıklamasında bulunacağı konuşuluyordu. Ersan Saner’in UBP üyelerine ‘kurultayda Sucuoğlu’na destek vermeyin’ telkinleriyle kurultay yarışından çekilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Taçoy bu iddiaları doğrularcasına, Saner’i ziyaret edeceği ve destek talep edeceğini söyledi. Saner ile Sucuoğlu arasındaki gerginliğin arasından sıyrılıp kurultay yarışını birinci sırada tamamlayacağını düşünen Hasan Taçoy’un Faiz Sucuoğlu’nu hedef alan “Videodan haberim olsaydı susmazdım, Genel Başkanı uyarırdım” şeklindeki sözleri de siyasi kulislerde ‘Fırsatçılık’ olarak yorumlandı.

SUCUOĞLU, ORTADA BİR KOMPLO VARSA BENİM HEDEF ALINMAMDIR… Ersan Saner’in kendisine yönelik ağır suçlamalarla dolu zehir zemberek açıklamasına kayıtsız kalamayan UBP Genel Başkan Adayı Faiz Sucuoğlu ise açtı ağzını yumdu gözünü. İlk günden itibaren tansiyonu düşürmeye yönelik, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak ‘kirli oyunların içerisine çekilmek istemediğini’ vurgulayan Sucuoğlu, Saner’in her satırında kendisini hedef gösteren yazılı açıklamasına “Ersan bey ille de bir suçlu yaratmak istiyorsa bu sadece kendisidir ve bu görüntülerin yaratılması Saner’in kendi suçudur” sözleriyle yanıt verdi. Ersan Saner’in videoda yer alan kadınla 1,5 yıldır ilişkisi olduğunun mahkemeye yansıdığını ve kendisinden önce Saner’in skandal videodan haberi olduğunu belirten Sucuoğlu, “Sayın Saner, beni polise gitmediğim için suçlayacağı yerde, neden kendisi polise başvurmadı?” ifadelerini kullandı. Saner’i kurultayda rakip olarak bile görmediğini belirten Sucuoğlu, “Ersan beyin yapmış olduğu açıklamanın tamamı, her şeyini kaybetmiş bir kişinin ruh halini yansıtmaktadır. Tüm suçlamaları iade ediyorum” dedi.

ED

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu