KıbrısManşet

Tahsin Ertuğruloğlu: Bu zavallıların Türkiye’ye dil uzatması asla kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis’in “Ta Nea” gazetesine verdiği demeç hakkında yazılı bir açıklama yaptı.         

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis’in “Ta Nea” gazetesine verdiği demeç hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Ertuğruloğlu, Kasulidis’in verdiği demeçe işaret ederek, “Kasulidis vermiş olduğu demeçle, bilinen Rum hadsizliğini ve pişkinliğini sergilemeye devam ettiği çok net bir şekilde bir kez daha görülmüştür” dedi.

“Kendilerini sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” sanan bu zavallıların Türkiye’ye dil uzatması ve Kıbrıs Türkünü hiçe saymaya devam etmesi asla kabul edilemez” diyen Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

“Garantörlüğünü kötüye kullanan ve Ada’da darbe gerçekleştiren Yunanistan dururken, Anavatanımız Türkiye’yi garantörlük hakkını kötüye kullanmakla suçlamak, hadsizliğin, pişkinliğin ve tarihi gerçekleri saptırma becerisinin en somut göstergesidir.

Bunlar yetmezmiş gibi, İsrail-Türkiye doğal gaz boru hattının “Kıbrıs” üzerinden geçmesine yönelik de Türkiye’ye ön koşul koyma gibi haddini aşan ve şımarıklığın ta kendisi olan tipik ve alışılagelmiş Rum mentalitesini bir kez daha sergilemiştir.”

“İKİ DEVLET ODAKLI KIBRIS POLİTİKAMIZ DEĞİŞİME TABİİ BİR DURUŞ DEĞİLDİR”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Kıbrıs konusunda bir ön koşuldan bahsedilecekse bu, Rum tarafının tüm anlaşmalara ve gerçeklere rağmen, olmayan bir Kıbrıs ortaklığının temsilcisi olarak kabul edilmesi ve sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak tanınmasıdır. Bu ön koşul geçerli olduğu sürece, bunun yanlışlığına ve haksızlığına işaret eden adımlarımızın ön koşul olarak algılanması asla kabul edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Ertuğruloğlu, “Kasulidis şunu iyice kavramalıdır ki, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelindeki iki devlet odaklı Kıbrıs politikamız değişime tabii bir duruş değildir. Adanın geleceğini şekillendirecek politika ve duruş da budur” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu