GenelKıbrısManşet

Tam açılım Temmuzda

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 Haziran Cuma günü ülkeye çift aşı ve çift PCR ile tarifeli uçak seferlerle girişlerin başlayacağını ifade ederek, turizmcinin ve esnafın yüzünü güldürecek bir müjde daha verdi.

ÇİFT AŞI VE ÇİFT PC’LI GİRİŞLER YARIN BAŞLIYOR… Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 Haziran 2021 Cuma günü çift aşı ve çift PCR ile KKTC’ye girişlerin başlayacağını, Temmuz ayında ise vakaların seyrine göre büyük bir açılım yapılmasının beklendiğini ifade etti.

TEMMUZ AYINDA SADECE ÇİFT PCR YETERLİ OLACAK… Ataoğlu, Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel’in Temmuz ayında ülkemizdeki vakaların seyrine göre çift PCR’lı girişlerin başlayacağını açıkladığını bunun da tam açılım olduğunu söyledi.

KARA SINIR KAPILARI DA AÇILIYOR… Kara sınır kapılarından karşılıklı geçişlerde çift PCR ve kabul edilebilir aşı isteneceğini açıklayan Bakan Ataoğlu, özellikle güneyden gelecek olanların esnafın yüzünün uzun bir aradan sonra güleceğini belirtti.

BİRLEŞİK KRALLIK’TAKİ KIBRISLI TÜRKLERE KOLAYLIK… Bakan Ataoğlu, Birleşik Krallıkta çift aşılı olan İngiliz vatandaşı Kıbrıslı Türklerden, ülkemize gelişlerinde PCR testi istenmemesi önerisi sunduklarını ve olumlu cevap aldıklarını söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 Haziran 2021 Cuma günü çift aşı ve çift PCR ile KKTC’ye girişlerin başlayacağını, Temmuz ayında ise turistlerden adamıza yalnızca çift PCR isteneceğini açıkladı.

Ataoğlu, Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel’in Temmuz ayında ülkemizdeki vakaların seyrine göre çift PCR’lı girişlerin başlayacağını açıkladığını bunun da tam açılım olduğunu söyledi.

Ülkemize Ercan Havalimanı’ndan turistlerin 4 Haziran’dan itibaren tarifeli seferlerle gelmeye başlayacağını ifade eden Ataoğlu, güney sınır kapılarının da açılmasıyla ülke turizminin canlanacağını belirtti. Kapalı devre turizmin devam ettiğini de ifade eden Ataoğlu, kapalı devre turizmde uçak sayısının 10’a çıkarıldığını gün sayısında da artışa gidildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in “Vakalarda artış olmazsa temmuz ayından itibaren turistler KKTC’ye yalnızca çift PCR ile gelebileceğini” açıkladığını anlatan Ataoğlu, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Ercan Havalimanı’nda 15-20 dakikada içinde sonuç verecek testlerin yapıldığına dikkat çeken Ataoğlu, bu kitlerin fiyatının da çok uygun ve güvenirliği yüksek olduğunu ifade etti.

“ÜST KURULU 10 ÖNERDİ, BİZ 3 İSTEDİK. AÇILIM 4 HAZİRAN’DA OLDU”

Ataoğlu, Bakanlık olarak açılım tarihinin 3 Haziran 2021 olarak istediklerini, ancak Sağlık Üst Kurulu’nun kendilerine 10 Haziran’ı önerdiğini, ancak 4 Haziran’da anlaştıklarını kaydetti.

KARA SINIR KAPI GEÇİŞLERDE 1 HAFTALIK PCR İSTENECEK

Güneyden ülkemize gelecek olanlardan bir haftalık PCR testinin kabul edileceğini ifade eden Ataoğlu, sınır kapılarından gelecek turistlerden ise geldiği ülkenin renk kategorisine ve aşılı olmasına bakılacağını söyledi.
Ercan Havalimanı’na Charter seferler yanında tarifeli uçak seferlerinin başlamasının ardından deniz seferlerinin de başlamasını arzu ettiklerini anımsatan Ataoğlu, Türkiye’ye gidecek olanlara PCR istenmemesi için yazı yazdıklarını ve olumlu cevap aldıklarını, şu anda ise resmi açıklamayı beklediklerini ifade etti.

KIBRISLI TÜRKLERE PCR TESTİ İSTENMESİN ÖNERİMİZ VAR

Bakan Ataoğlu, Birleşik Krallıkta çift aşılı olan İngiliz vatandaşı Kıbrıslı Türklerden, ülkemize gelişlerinde PCR testi istenmemesi önerisi sunduklarını ve olumlu cevap aldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile de temasa geçtiklerini hatırlatan ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini anlaran Ataoğlu, “İngiltere’de PCR testi 160, KKTC’de karantina otelinde kalmanın bedeli ise 300 Sterlindir. Ev karantinası ve tek PCR uygulaması Birleşik Krallık’tan gelecek olanlarla yaklaşık 500 Sterlin avantaj sağlayacak. İngiltere’de PCR 160 Sterlin, burada karantina oteli 300 Sterlindir. PCR testine alternatif olarak 15 dakikada sonuç verecek testler yapılacak” dedi.

Ataoğlu, ülkemizin lokomotif sektörü arasında yer alan turizmde çalışanların aşılanması için Sağlık Bakanlığı’ndan aşılanmaları yönünde talepte bulunduklarını da belirtti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu