KıbrısManşetSiyaset

“Tam bir menfaat ortaklığı”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis’teki siyasi partilerin Sayıştay’a veremedikleri hesaplarına muafiyet getiren yasa önerisini hükümet ve muhalefetin el ele oybirliği ile onaylamalarına sert tepki gösterdi:

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis’teki siyasi partilerin Sayıştay’a veremedikleri hesaplarına muafiyet getiren yasa önerisini hükümet ve muhalefetin el ele oybirliği ile onaylamalarına sert tepki gösterdi:

“KENDİLERİ İÇİN AF ÇIKARDILAR”
“Meclis’teki siyasi partiler bir konuda daha oybirliği ile uzlaştı! Sayıştay ve Yüksek Mahkemeye mali hesaplarını vermede sıkıntı yaşadıkları için geriye dönük olarak bir af çıkarıp kendilerine muafiyet sağlayacaklar, bugün yasayı değişiyorlar” diyen Özersay, “Yasaya göre hesaplarını veremeyen siyasi partiler ceza almalı, partinin sorumlusu olan kişilerse milletvekiliyse dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve mahkeme önüne çıkmalıydı. Başsavcılık bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e yazı da göndermiş ve anlaşılan siyasi partiler ateş almış, şimdi apar topar yasa değişiyorlar ve kendileri için af çıkardılar ve birkaç gün içinde bunu meclisten geçirdiler” dedi.

“MENFAATLER ÖRTÜŞÜNCE OYBİRLİĞİ İLE ORTAKLAŞIYORLAR”
Özersay açıklamasında son bir yıl içerisinde meclisteki muhalefetin hükümeti “gayrimeşru” olarak tarif etmesine rağmen mecliste menfaat örtüşmesi olduğu zaman birlikte el ele ve oybirliği ile yasa yaptığını vurgulayarak bu geçen sürede oybirliği ile yürürlüğe konulan yasaları şu şekilde hatırlattı:

1) Meclis’teki tüm siyasi partilerin işine öyle geldiği için, Sayıştay’a ve Yüksek Mahkemeye bazı hesaplarını veremiyor, belgeleyemiyor oldukları için geriye doğru af düzenlemesi yapıldı. Bu ayıplarını örtmek için işbirliği yaptılar, yasa oybirliği ile geçti!

2) Belediye seçimleri öncesinde cinsiyet kotasını hatalı hesapladıkları için seçime katılma hakkını kaybeden siyasi partiler, bu ayıplarını örtmek ve seçime katılabilmek için bir gecede yasa yaptılar, kendilerine bir daha başvurma hakkı yarattılar. Bu ayıplarını örtmek için işbirliği yaptılar, yasa oybirliği ile geçti!

3) Tek bir milletvekilliği için ara seçim yapmak zorunda olmamalarına rağmen işlerine öyle geldiği için, o boş koltuk demokrasi ayıbını gösterdiği, gayrimeşru hükümetti deşifre ettiği için, bu sandalyeyi doldurmak ve bu ayıbı örtmek istediler, işbirliği yaptılar, ara seçim kararı oybirliği ile geçti!

4) Seçim yasakları normalde iki aydı ancak Meclis’te bu konuda da işbirliği yaptılar, seçim yasaklarını iki aydan bir aya indiren kararı aldılar ve böylece gayrimeşru hükümet elini kolunu sallaya sallaya 70’e yakın kişiyi sınavsız ve münhalsiz geçici işçi olarak istihdam etti, seçim yatırımı yaptı! Seçim yasağı süresini kısaltma kararı oybirliği ile geçti!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu