KıbrısManşetToplum

Tamamlansa da ‘tamam’ değil

Tarihi Girne Antik Limanı’nda, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığının başlattığı Renovasyon ve Restorasyon Projesi’nin sonuna gelindi

Tarihi Girne Antik Limanı’nda, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığının başlattığı Renovasyon ve Restorasyon Projesi’nin sonuna gelindi.


RESTORASYON
PROJESİ TAMAMLANDI
Aralık 2022’de çalışmalara başlanan Girne Antik Liman Restorasyon Projesi sona erdi.  “2023’ün yaz dönemine hazır olacak” açıklamaları ile başlanan proje, elektrik aksamlarının değiştirilmesi, zemin kazıları sonrası rastlanan eski eserler ve projenin daha geniş kapsamlara taşınması ve zemine uygulanan beton kaplamanın tepki çekmesi gibi nedenlerden dolayı belirlenen tarihlerden çok daha uzun bir süre içinde tamamlandı.

EKSİKLİKLER HAYAL KIRIKLIĞI
Resmi açılışa hazırlanan ve vatandaşların da beğenisine sunulan Antik Liman, yeni görüntüsü ile beğenildiği kadar eleştiri oklarının hedefinde de oldu. Aylar süren restorasyon çalışmaları sonrası, her ayrıntısı ile “tamam” olması beklenen Antik Liman’daki bariz hatalar ve göze çarpan eksiklikler, ziyaretçiler tarafından olumsuz eleştiriler alırken, hayal kırıklığı da yaşattı. GİRNE Gazetesi’ne Antik Liman konusundaki eleştirilerini dile getiren vatandaşlar, Girne Antik Liman’ın tamamlanmış olsa da ‘tamam’ olmadığının altını çizdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu