GenelKıbrısManşetSağlık

Tancer: Aşılanmayla kapanmanın önüne geçebiliriz

Tancer, vakaların yükselmesiyle yeniden tam kapanmanın yaşanabileceğini söyledi.

Hak-Sen Yönetim Kurulu Sağlık Sekreteri Dr. Hüsrev Tancer katıldığı bir tv programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Sektörü’nde çalışanların özellkile pandemi dönemiyle birlikte sıkıntılar yaşadığını ifade eden Tancer, ek mesailerdeki gecikmelere dikkat çekti.  Her çalışanın çalıştığı her dakikanın emeğini almak zorunda olduğunu ifade eden Tancer, sıkıntıların yalnızca ek mesai olmadığının da altını çizdi ve malzeme eksiklikleri olduğunu kaydetti.

“Pandemi koşulları bütçemizi başka yönlere yönlendirmemize sebep oldu. Bu yüzden bazı eksiklikler oldu.  Sağlık çalışanları risk altında çalışıyorlar bu insanlara ek ödemeler ve ek koşullar sağlamamız gerekir” ifadelerini kullanan Tancer, yerel vakalardaki artışla birlikte bazı kısıtlamaların doğru işlemediğini dile getirdi.

VAKALAR 400-500’E DAYANIRSA YENİDEN KAPANABİLİRİZ

Tancer, “Yerel vakaların artışı bazı kısıtlamaların doğru işlemediğin gösteriyor. Aşılamanın bu düzeylerde gitmesiyle kapanma biraz daha gecikecek. Eğer vakalarımız 400-500’e dayanırsa tam bir kapanmayı yaşayabiliriz. Şu an zaten kısmi bir kapanma var. Bunun ötesine geçen bir kapanma ekonomi de kaldıramazsa bu seviyede bir kapanmanın ise gereksiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

ASGARİ ÜCRET EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI OLMALI

Asgari ücrete yapılması beklenen artışla ilgili ise Tancer şu ifadelere yer verdi, “Asgari ücret en düşük memur maaşlarına endekslenmeli.   Özel sektör çalışanlarının çok ciddi bir haksızlığa uğradığını düşünüyorum.  Asgari ücreti belirleyenler markete mi girmiyor? Asgari ücretle bir aile nasıl geçinebilir? Tek başına bir kişinin bile geçinmesi imkansız.”

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu