ManşetSağlıkYaşam

Tango, mango

Birçok vatandaş ‘zayıflama hapı’ tuzağına düşmeye bayılıyor. Geçmişteki altın çilek kesmedi, artık mango da moda oldu. Düne kadar merdiven altı ‘altın çileklerle’ ölürdük, şimdi de mangoyla gebermeyelim maazallah!

Arjantin’de doğdu ama artık o da bir nevî Kıbrıslı oldu. Tango; Gördük üzere yaşça biraz daha büyük ağır ağabeylerin ve de hanımefendilerin seçip icra ettiği bir dans sistemi. Yatay duyguların dikey ifâdesi tarzında dans eden birçok meraklısı var veselâm ki iyi ki sanatsal etkinlikler yurdumuzda da var.

Neyse, mâlum yoğunlukla yeni nesil kas yoğunluklu sıfır beden bir estetiğe çok fena takmış durumdalar. Eee, e’eesi hâl böyle olunca da tango yanında virüs şeklinde mangolara da rastlıyoruz bu aralar. Facebook’un bize tahsis ettiği duvarlara “Afrika Mango ile ayda sekiz kilo vermek garanti” cinsinden nane iletiler geliyor. Bu abuk reklamı paylaşan arkadaşlara inanan vatandaşlar da var. “Nane” dedik ya, keşke “hikâye” deseydik.

Birçok vatandaş ‘zayıflama hapı’ tuzağına düşmeye bayılıyor. Geçmişteki altın çilek kesmedi, artık mango da moda oldu. Düne kadar merdiven altı ‘altın çileklerle’ ölürdük, şimdi de mangoyla gebermeyelim maazallah! Yeşil çay özleri gibi doğal ürünlere lafımız yok, olamazda ama bu sektör iyicene sapıtmış durumda. Talep olunca da bas gitsin modunda bir hayli abuk-sabuk reklam ortalarda dolaşıyor.

Yağ yakma işinin temelinde ne var? Tabiî ki egzersiz var. Başka ne var? Sizin için profesyonel bir diyetisyen tarafından hazırlanan bir beslenme programı var. E başka? Afrika Mangosu hikâyeleri yerine tangoyu koysak olmaz mı? Bal gibi olur.

Tango Dans Sistemi önemli bir yağ yakıcı sistem. Bu süreçte sadece fizik mi var? Hayır. Zihin, duygu ve diğer sosyal birliktelikler de bâki. Siz gelin mango yerine, tangoyu kullanın. Tabiî en öne de ‘karar verme’ sürecini koyun.

Biraz karar, biraz kilo verme amaçlı diyet, biraz tango ve ideal kiloya gelince de baskülden uzaklaşmadan ince ayarlı bir hayat tamamdır. Gerisi sadece Facebook’taki virüslü abuk duvar reklamı. Mango yerine tangoyla kalori yakımı konusunda tereddüttünüz varsa gençler gibi Zumba veya Salsa’ya geçin. Sağlıkla.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu