KıbrısManşetToplum

Tanık yok; dava da yok!

Tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilen Polis Başmüfettişi Ali Savaş Altan, ilk duruşmada serbest kaldı

Tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilen Polis Başmüfettişi Ali Savaş Altan, ilk duruşmada serbest kaldı…

DAVA GERİ ÇEKİLDİ, SERBEST KALDI
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amiri olarak görev yaptığı 2016-2017 yılları arasında suç dosyası kapatıp karşılığında rüşvet almakla suçlanan ve 2 Kasım’da itham edildikten sonra tutuklanarak, hükümsüz yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilen Polis Başmüfettişi Ali Savaş Altan’ın aleyhindeki dava geri çekildi. Altan, dün ilk duruşma için Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesine getirilirken, Savcılık, davanın tanıklarını hazır edemediği için takipsizlik dosyaladı.

TAKİPSİZLİK DOSYALANDI
Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan heyetin huzurunda görüşülen ilk duruşmada Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, davanın tanıklarını hazır edemediğini, bazılarının yurt dışında olduğunu belirterek, takipsizlik dosyalanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, 2 Kasım’da “Rüşvet almak, “menfaat temini için sahte, gerçek dışı ve hukuka aykırı evrak düzenlemek, imzalamak, tasdik etmek ve vermek”, “sicillerde sahtekârlık yapmak”, “tanıkları yalan ifade vermeye teşvik etmek”, Görevi kötüye kullanmak”, “Görevi ihmal etmek”, kamu görevlilerinin sahtekârlık yapmaları ve emniyeti suiistimal etmeleri” suçlarından itham edilerek, tutuklanan ve cezaevine gönderilen Altan hakkında takipsizlik dosyalanmasına emir verdi. Böylelikle Altan, hakkındaki davada takipsizlik kararı verildiği için serbest kaldı.

“SAVCILIK, TANIK DİNLETEMEDİ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Muhabbet Mevsimler, “Müvekkilim henüz beraat etmedi ancak serbest bırakıldı. Mahkeme, savcılığa  asli tanıkları dinletmesi için 11 gün süre tanımıştı. Ancak Savcılık, asli tanıkları getiremeyeceğini bildirdi” dedi. “Savcılık, asli tanıkları bundan sonra da hazırlamasının mümkün olmadığını söyledi. Çünkü savcılığın verdiği izinle yurtdışına çıkan tanık, geri gelmeyeceğini beyan etti” ifadelerini kullandı. “Bu süreçten sonra tekrar dava açılmasını beklemiyoruz” diyen Mevsimler, “Yakında ‘evrak sahteleme’ davası da görüşülecek ve bu iş bitecek” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu