KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Tanınmış avukat Sırdaş Kaptanoğlu tutuklandı

Lefkoşa’da farklı tarihlerde iki müvekkilini dolandırmakla suçlanan Avukat Sırdaş Kaptanoğlu tutuklandı. Toplamda 147 bin TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddiası ile tutuklanan Kaptanoğlu, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı

 

‘SAHTEKÂRLIKLA’ SUÇLANIYOR

Lefkoşa’da farklı tarihlerde iki müvekkilini dolandırmakla suçlanan Avukat Sırdaş Kaptanoğlu tutuklandı. Toplamda 147 bin TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddiası ile tutuklanan Kaptanoğlu, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Mahkeme, zanlı Sırdaş Kaptanoğlu aleyhindeki soruşturmanın selameti açısından 2 gün tutukluluk emri verdi.

POLİS: İKİ FARKLI ŞİKAYET VAR
Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ortunç Özbaylı, zanlı Sırdaş Kaptanoğlu’nun ‘Emanetçi tarafından sirkat’ ve ‘Sahtekârlıkla para temini’ suçlarından tutuklandığını anlattı.
Polis, Ö.M., isimli kişinin şubeye gelerek zanlı hakkında şikayetçi olduğunu Haziran ayında 2 bin TL alarak hukuk davası açacağını daha sonra icra takibi yapılacağı gerekçesi ile 2 bin TL daha aldığını söyledi. Yapılan araştırmada zanlının hukuk davası ile ilgili herhangi bir dava açmadığını kaydeden polis, A.Ö., isimli kişinin de zanlı hakkında suç duyurusu yaptığını kaydetti.
Özbaylı, zanlı Kaptanoğlu’nun A.Ö., isimli kişiden de banka borcu için 143 bin TL aldığını, ancak hiçbir işlem başlatmadığını ifade ederek A.Ö.’nün bankaya borcunun 176 bin TL olduğunu belirtti.
Polis, aranan emarelerin olduğunu belirterek cep telefonlarının incelemeye alındığını zanlının bir takım sözlü beyanları olduğuna değinerek soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk emri talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu