KıbrısManşet

Tarazi: Bu projeye şimdi hayır deyin yarın çok geç olacak

Gıynık köşe yazarlarından Faize Tarazi, bugünkü yazısında “inanç turizmi”ni ele aldı.

Bakanlar Kurulu, İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü’nde dikkat çeken bir değişiklik yaparak, “inanç turizmi” adı altında, dini ziyaret amacıyla ülkeye gelenlere bir yıla kadar oturma izni verilmesine karar verdi.

Bu kararın üzerine açıklamada bulunan Gıynık köşe yazarlarından Faize Tarazi, “Tehlikenin farkında mısınız?” diyerek şu açıklamada bulundu:

“İnanç turizmi denilince benim anladığım, insanlar için manevi değeri olan, kutsallığı olan mekan mabed ziyaretleri gelir. Mesala Meryem Ana kilisesi, Hala Sultan türbesi, Kabe, Kubbetül Sahra ve farklı dinlerin de benzeri kutsal yerleri akla gelir. Ama inanç turizmi adı altında dergahlara mürid taşınmasına devlet eliyle aracılık etmek ve bu müridleri de turist diye nitelendirmek, adamızı Nakşibendi tarikatları yuvasına dönüştürme projesine kılıf uydurmaktan başka bir şey değildir. Olduğu gibi İngiliz projesi olan Şeyh Nazım Kıbrısi’nin Kıbrıslı olması onun yobaz bir Nakşibendi tarikatı şeyhi olduğu gerçeğini de AKP ve diğerleriyle olan bağlarını da değiştirmez. Hatra kanalı kapatılmadan önce Şeyh Nazım’ın oğlunun Adnan Oktar’ın kanalına konuk olduğu ve onunla da olan ilişkilerini de yok saymaz. Şeyh Nazım isminden hareket ederek, adamızı yobaz tarikatların yuvasına döndürerek, İşid’in hücre evleri ile dolduramazsınız. Bu projeye şimdi hayır deyin yarın çok geç olacak.
# Tehlikenin farkında mısınız?”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu