GenelKıbrısManşet

Tarihi bina farelere emanet

DEVRİM DEMİR

Binlerce polis ve itfaiye mensubuna yarım asırdan fazla hizmet veren Yeniceköy Polis Okulu kapısına kilit vurularak kaderine terk edildi

Lefkoşa’da dönemin Polis Genel Müdürü Mehmet Refik Bey tarafından 1969 yılında açılan ve daha sonra Yeniceköy’e taşınan Polis Okulu 2019 yılında kapısına kilit vurularak kaderine terk edildi.

Yarım asırdan fazla binlerce polise ve itfaiye mensubuna hizmet veren, polisi ve itfaiye personelini eğitime hazırlayan tarihi okul, şimdilerde farelere ev sahipliği yapıyor.

İki yıldır kapıları kapanan bina yavaş yavaş dökülüyor, bahçesi otlarla çevrilen tarihi okulun, pencereleri kırıldı, birçok odanın penceresi ise artık yok. Binanın bazı bölümlerinde kapıların bile olmadığı gözlemlenirken, bayrak direkleri de artık bayrakları dalgalandırmıyor.

Yeniceköy Polis Okulu’nda eğitim alarak yıllarca ülkeye hizmet veren polis mensupları ve emekli polisler durumdan oldukça rahatsız. Binanın yıllarca eğitim yuvası olduğunu ifade eden polis mensupları yüzlerce anısı olan okulun bu denli gözden çıkartılmasının oldukça üzücü olduğunu dile getirdi.

İKİ YIL ÖNCE KAPANDI…

Gönyeli-Yenikent’te inşa edilen ve 2019 yılında yeni yerinde hizmet vermeye başlaması ile Yeniköy’deki bina unutuldu. Yeni yerinde yaklaşık iki yıldır hizmet vermeye başlayan okul, geleceğin polis ve itfaiye mensuplarını yeni yerinde ülke için hazırlıyor.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI ALACAKTI…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kullanımına tahsis edilen Yeniceköy’de bulunan eski polis okulu binası, en son mart ayında Çalışma Bakanı Hasan Taçoy tarafından ziyaret edilmişti. Binanın Sosyal Hizmetler Dairesi’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda kullanılmasına dönük plan ve projeler için kullanılacağı ifade edilmesine rağmen yarım asırlık bina atıl durumda kaldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu