GenelKıbrısManşet

Tarihi bina yok oluyor

Taşpınar (Angolem) köyünde geçmişte yüzlerce öğrenciye eğitim yuvası olan Taşpınar İlkokulu binası yıkılmaya yüz tuttu

DEVRİM DEMİR

Taşpınar (Angolem) köyünde geçmişte yüzlerce öğrenciye eğitim yuvası olan Taşpınar İlkokulu binası yıkılmaya yüz tuttu

35 YIL ÖNCE BOŞALTILDI

Taşpınar İlkokulu 1938-1988 yılları arasında yüzlerce öğrenciye hizmet verdi. Öğrenci sayısında azalma olduğu gerekçesi ile okul 1988 yılında son mezunlarını verdikten sonra eğitime ara verildi. Öğrenciler Bostancı’daki Fikri Karayel İlkokulu’na yönlendirildi. 1988 yılından beri tek edilmiş ve bakımsız olan okul binası, ciddi şekilde yıprandı. Köye kazandırılacak ümidi ile defalarca girişim yapılmasına rağmen, okul 35 senedir sessizliğini koruyor.

MEZUN OLANLAR ÇÖKÜŞÜNÜ İZLİYOR

Bir zamanlar bahçesinde oyun oynadıkları, 6 sınıfın bir odada eğitim verildiği Taşpınar İlkokulu’nun öğrencileri okullarının çöküşünü üzüntü ile izliyor. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi tarihi okulu yerinde görüntüledi, okulun mezunları ile konuştu. 35 sene önce öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan okul şimdilerde kuşlara, farelere ev sahipliği yapıyor. Pencereleri dökülen okulun etrafında bulunan bahçe bakımsızlık nedeniyle otlarla çevrildi. Hemen yanı başında bulunan çocuk parkındaki oyuncaklar da neredeyse paslanırken, babası gibi Taşpınar İlkokulu’ndan mezun olan 67 yaşındaki Abdullah Aktoprak, okulun çok değerli bir okul olduğunu söyledi.

“BU OKUL MÜSTEŞAR PROFESÖR ÇIKARDI”

Taşpınar İlkokulu’nun çok değerli mezunlar verdiğini kaydeden Aktoprak, “Bu okuldan mühendisler, müsteşarlar, profesörler çıktı. Okulumuz tarihi bir binadır, birkaç kez gündeme gelmesine rağmen kimse elini uzatmadı. Ben de bu okuldan mezun oldum 1981 yılında Ziraat Mühendisi oldum. İlkokulumuz 1988 yılında eğitime kapandı ve bir daha da kapısı açılmadı” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu