GenelKıbrısManşet

Tarihi çarşı Bandabulya’da görülmeye değer bir güzellik…

DEVRİM DEMİR

Bir zamanlar insan kalabalığından girilmesi neredeyse imkânsız olan tarihi çarşı Bandabulya giderek sessizleşiyor. Tezgahların bir bir kapandığı çarşıda 8 yıldır direnenlerden biri de üç çocuk babası Kadir Bayraktar.
Gençlik yıllarında çok sevdiği öğretmenlik mesleğini kadrolanmadığı için bırakmak zorunda kalan Kadir Bayraktar, Çalışma Bakanlığı Şube Amirliğinden emekli oldu.

Kıbrıs’ın zor yıllarında kitap bulmanın, okumanın hayli zor olduğunu anlatan Bayraktar, “İnsanlara yeniden kitap okumayı sevdiriyorum” dedi.
Gülen yüzü ile yıllardır kitap standının başında kitapseverlere yardımcı olan üç çocuk babası Kadir Bayraktar, okuma alışkanlığının giderek yok olduğunu ve bu durumun çok üzücü olduğunu söyledi.

“BİR GENÇ BU İŞTEN GELİR SAĞLAYAMAZ”

Ülkede gelişen ekonomik kriz nedeniyle esnafın, vatandaşın her geçen gün daha da kötü şartlarda çalıştığını anlatan Bayraktar, oğlunun öğretmen olduğunu Serdarlı köyünden her gün birlikte gidip döndüklerini söyledi. Şartlar nedeniyle, tek araba ile gidip gelmek zorunda olduklarına değinen Bayraktar, “Ben emekliyim başka bir gelirim olmasa bu işin bir kazancı maalesef yok. Yeni evli bir çift veya bir gencimiz bu işten ekmek yiyemez maalesef. Ne ailesini ne dükkân kirasını ne de benzin parasını çıkaramaz” dedi.

STANDINDA HERKESE HİTAP EDEN KİTAPLARI İLE ALICISINI BEKLİYOR…

Çarşıya yabancıların daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Bayraktar, standında her kesime hitap eden kitaplar olduğunu yabancıların da büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Yabancılar için kitap bulundurmanın da maliyetli olduğunu ifade eden Bayraktar, “Gönül ister ki her dilden kitap bulundurmak, herkesi menün etmek. Gelen kitap severlere elimden geldiği kadar yardımcı olmayı seviyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu