GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

‘Tarihi’ seçimin galibi CTP

Kuzey Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen ara seçimi, adayı Sami Özuslu ile kazanan ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Cumhuriyet Meclisi’ndeki sandalye sayısı 19’a yükseldi.

Kuzey Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen ara seçimi, adayı Sami Özuslu ile kazanan ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Cumhuriyet Meclisi’ndeki sandalye sayısı 19’a yükseldi.

ÖZUSLU: KARTLAR YENİDEN DAĞITILACAK
CTP milletvekili Sami Özulsu seçmenin verdiği mesajı iyi okumak gerektiğini dile getirerek, “‘Değişimin önünü açın’ mesajı aldık. Verilen birinci mesajı ‘yeni bir dönemi başlatın’ olarak okuyoruz” dedi. Seçime katılım oranı konusunu da değerlendiren Özuslu, Seçim Yasası ile ilgili bir değerlendirme yapılması gerektiğini, konunun hem sosyolojik, hem politik analize muhtaç olduğunu belirtti. Özuslu, “Bugünden itibaren siyasette bütün hesaplar yeniden yapılacak. Kartlar yeniden dağıtılacak. Biz birlikte yönetirsek, üretirsek kalkınırız. Biz olacağız. Bizi çok böldüler, çok parçaladılar. Biz birlik olmayı başaracağız” ifadelerini kullandı.

“BASIN CAMİASI MECLİS’TE TEMSİL EDİLECEK”
Hedeflerinin milletvekilliğini kazanmaktan öte halkın umutlarını canlandırmak olduğuna işaret eden Özuslu, parlamentoda en son gazeteci milletvekilinin 70’li yıllarda olduğunu anımsatarak, Meclis’te uzun yıllardır basından kimsenin temsil edilmediğini söyledi. Basın camiasının sorunlarının da Meclis’e yansımasının önemine işaret eden Özuslu, basının görüşlerinin Meclis’te temsil edilmesinin önemine işaret etti.

ERHÜRMAN: SEÇMEN SİYASETE İKİ MESAJ VERDİ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçmenlerin sandıkta iki mesaj verdiğini söyleyerek, “Seçmenimiz siyasete iki mesaj birden verdi. Birinci sonuç, bugüne kadar Kıbrıs Türk halkına yaşatılanları onaylamadığını gösterdi seçmen… İkinci olarak da yeni bir dönemi başlatma iradesini ortaya koydu” dedi. Seçime katılım oranının düşük olmasını değerlendiren Erhürman, bugüne kadar, “seçmenin iradesi ve demokrasi ile oynamayın” dediklerini ancak bunu dinletemediklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu