Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Tarihimiz boyunca ağır bedeller ödedik

İktidarı, muhalefeti geçim derdini gündemlerine öncelikli olarak alarak, gerekirse işbirliği yaparak toplumsal bir sorun haline gelen bu mevzuya odaklanmalıdırlar

Hafızalarımızı şöyle bir zorlayalım.

Yıl 2012, AB Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış çıkıyor ve diyor ki:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi Güney Kıbrıslılar da Türk lirası kullanmak isterlerse biz buna da sıcak bakarız”, “IMF’ye 5 milyar dolar kredi verdik Rumlar da KKTC makamlarına başvurup talep edilirse onlara da yardımda bulunuz”, “Rumlar çözüm olmamasının ve şımarıklıklarının cezasını çeken  “, “Rum’un ekonomik öğrenilebilirliği”

Aradan 9 yıl geçiyor.

Yıl 2021, Cyprus Mail: “Kuzey Türkiye ile gitmenin bedelini öder” diye haber başlığı atıyor.

Peki işin aslı ne?

Açıkçası Kuzey’de 40 yıldır bir türlü bitmeyen bir bedelin ödendiği aşikar.

Fakat bu bedeli sadece Türkiye ile birlikte gitmenin bedeli olarak görmek gerçekçi değil. 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti ilanı ve sonrasında Adada en çok bedel ödeyenler olarak hala şu veyahut bu şekilde bizler bedel ödemeye devam ediyoruz.

1955,1963,1974 olayları bizim dışımızda gelişse de bu bedeli de ödeyen bizler olduk.

2004 Annan Planına “HAYIR” diyen Güney Kıbrıs’ın bedelini de biz ödedik,ödüyoruz.

Ve bugün de bunun acı gerçekleri ile yüzleşiyoruz. Oysa Kıbrıslı Türklerin “EVET” dediği Annan Planına Kıbrıslı Rumlar da “EVET” demiş olsalardı bugün yaşamak zorunda olduğumuz birçok şeyi yaşamamış olacaktık. Ve fakat acı  gerçek Rumlar plana “HAYIR” diyerek Adanın birleşmesini engellemiş olmaları bir yana, bunun bedelini de bizler ödedik. Şimdi ise Türkiye’nin para politikasının getirdiği olumsuz sonuçlarla bedel ödemeye devam ediyoruz.

Çok zor günlerden geçiyoruz.

Halkın derdi geçim..

Buna siyaset üreterek çözümler ortaya çıkarılmalı.

Bunun için de istikrarlı bir hükümet oluşumuna ihtiyacımız var.

Siyaset kurumu seçimle bu sorunların çözüleceğine inanıyor.

İktidarı, muhalefeti geçim derdini gündemlerine öncelikli olarak alarak, gerekirse işbirliği yaparak toplumsal bir sorun haline gelen bu mevzuya odaklanmalıdırlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu