GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Tarihten de ders almadılar

İsrail'in insanlık dışı bu saldırılarını yeryüzünde durduracak bir otorite uluslararası toplum ve uluslararası hukuk dahilinde bir güç yoktur

Lahey’de İsrail aleyhine yürütülen davada Güney Afrika’nın talep ettiği 9 ihtiyati tedbir görüşüldü. Buna göre; Gazze’deki askeri operasyonların derhal durdurulması, Kontrolü altındaki herhangi bir grup tarafından, Gazze’deki herhangi bir askeri operasyonu ilerletecek adımların atılmaması…

Filistinlilere yönelik soykırımın önlemesi için gerekli tüm makul tedbirleri alınması, Soykırım Sözleşmesi’nin 2. maddesi kapsamına giren her türlü eylemden kaçınılması Yerlerinden edilenlerin evlerine dönerek yeterli gıda, su, yakıt, tıbbi ve hijyen malzemeleri, barınak ve giysi dahil olmak üzere insani yardıma erişiminin sağlanması Soykırıma karışanların cezalandırılmaları için gerekli adımları atılması, Soykırımın delillerini muhafaza etmesini ve bu amaçla gelen uluslararası görevliler ve diğer yetkililerin Gazze’ye erişimini engellemesine dair  tedbirleri uygulandığına ilişkin Divan’a düzenli rapor sunulması Davayı zorlaştıracak veya uzatacak eylemlerden kaçınmasına hükmedilmesi vs vs..

Elbette bu arada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları durmadı. Gazze’ye İsrail güçleri tarafından yine bombalar yağmaya sivil yerleşim yerleri vurulmaya devam ediyor.

Kısacası Dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor İsrail ve kimseyi hiçbir uluslararası otoriteyi dikkate almadan. Buradan da şunu çıkarıyoruz ki, İsrail’in insanlık dışı bu saldırılarını yeryüzünde durduracak bir otorite uluslararası toplum ve uluslararası hukuk dahilinde bir güç yoktur. Güney Afrika’nın talep ettiği hususlar ise kayda alınarak öylece orada durmaya devam edecek. Ve fakat çok ilginçtir ki görüşülen bu dava II. Dünya Savaşında Hitler Almanya’sı tarafından soykırım yaşayan Yahudilerin devleti bugün soykırım ile yargılanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu