GenelKıbrısManşet

Tarım Bakanlığı, Naimoğulları’nı yalanladı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ülkemizde gündem olan kırmızı et konusunda son gelinin aşamayla ilgili açıklama yaptı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sn. Mustafa Naimoğlu’nun dün yaptığı açıklamada canlı hayvan satış fiyatları konusunda Hükümetle bir anlaşmanın olmadığı yönünde bir açıklaması olmuştur.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığında Mustafa Naimoğlu Başkanlığında yapılan toplantıda canlı hayvan fiyatlarının maliyetler dikkate alınarak stabilleştirilmesi konusunda hemfikir olunmuştur. Daha sonra ise kasaplar birliği ile bu konuda bir toplantı yapılarak stabilleşen canlı hayvan fiyatlarına göre et satış fiyatlarının belirlenmesi konusunda uzlaşı sağlanmıştır. Bir gün sonra ise Hayvancılar birliği yönetimi Bakanlık önünde yaptığı açıklamada canlı küçükbaşın kilogram fiyatının 70TL/Kg ve Büyükbaş canlı hayvan fiyatını 80 TL/Kg olarak açıklamıştır.

Hayvancılık Sektörünü her koşulda desteklemeye devam eden Hükümetimiz ve Bakanlığımız, halkımızın daha uygun fiyatlardan et ve süt ürünleri tüketebilmesi ve hayvancımızın üretimine devam edebilmesi noktasında 2022 yılı içerisinde sektöre toplamda 520 milyon TL’lik destekleme yapmıştır.

Son düzenlenen süt fiyatlarından sonra hayvancılığın ana girdisi olan yem hammaddelerinde ve enerji fiyatlarında ise bir artış olmamıştır.

Şu an itibarı ile Hükümetin, Hayvancılık sektöründe her kilogram arpa için küçükbaş üreticilerine 1,25 TL/Kg, büyükbaş hayvan üreticileri için 0,25 TL/Kg’lık desteği devam etmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu