EkonomiKıbrısManşetToplum

Tarım Bakanlığı ne yapıyor?

Üretmenin, üretici ve çiftçi olmanın günden güne zorlaştığı ülkemizde, Tarım Bakanlığı’nın ‘umursamaz’ tavrı üreticiyi daha da çıkmaza ve iflasa sürüklüyor

Üretmenin, üretici ve çiftçi olmanın günden güne zorlaştığı ülkemizde, Tarım Bakanlığı’nın ‘umursamaz’ tavrı üreticiyi daha da çıkmaza ve iflasa sürüklüyor.

ÖZEL HABER

ÇİFTÇİLER BELİRSİZLİKTEN YORULDU
Tarım Bakanlığı, 2023 yılının sonbaharına gelinmesine rağmen halen 2022 yılı kuraklık haritasını belirlemedi. Buna bağlı olarak kuraklık ödemelerinin ise ne zaman yapılacağı henüz belli değil. 2023 yılının ekim dönemine yaklaşılan bu günlerde, belirsizlik içinde olan çiftçiler ise Tarım Bakanlığı’na ateş püskürüyor.  2023 yılı ekim dönemi için hazırlık yapmaya başlayan çiftçiler, Bakanlık tarafından ödenen mazot desteğinin güncellenmesi ve acil olarak bu sürede çiftçilere ödeme yapılması gerektiğini dile getirdi.

HARUP ÜRETİCİNİN ELİNDE KALDI
Harup fiyatları KKTC tarihinde ilk kez belirlenmezken, ürünler de alınamadı. Kış sezonuna yaklaşılırken, ağustos ayı içerisinde toplanan ürünler üreticinin elinde kaldı. Yağmur yağıp ürünün su alması halinde üreticinin elindeki harupların çürümesi ve tüm emeklerin boşa gitme ihtimali söz konusu.

BAKAN ÇAVUŞ, ÇİFTÇİLERİ HÜSRANA UĞRATTI
Tarım sektöründeki tohum, mazot gübre gibi temel girdi maliyetlerinin yüksek ve dengesiz şekilde sürekli zamlanması üreticiyi batma noktasına getirirken, çiçeği burnunda Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş’un; üreticinin çaresizliği karşısında sessiz kalması büyük tepki topluyor. Tarım sektörünün içinden gelen, yıllarca Çiftçiler Birliği Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Çavuş’un kendilerini daha iyi anlaması gerektiğini, kendisinin de aynı yollardan geçtiğini dile getiren çiftçiler, “Biz içimizden biri Meclis’e gidince, Tarım Bakanı olunca çok sevinmiştik fakat sevincimiz kursağımızda kaldı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu