GenelKıbrısManşet

Tarım eski Bakanı Sami Dayıoğlu: “Bu kadar kendini düşünen bir hükümet olamaz”

Tarım eski Bakanlarından Sami Dayıoğlu, Ada TV’de katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Tarım eski Bakanlarından Sami Dayıoğlu, Ada TV’de katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Mine İçsel’in programında hükümete eleştirilerde bulunan Dayıoğlu, Hayat Pahalılığı’nın durdurulması kararı konusunda yaptığı açıklamalarda insanların cebinde 5 kuruşu dahi olmadığını, insanların 5 kuruşa bile muhtaç duruma geldiklerini dile getirerek; “hayat pahalılığını emekçinin üzerinden alacaksın, memurunun üzerinden alacaksın. E sen? E sana bir şey yok. Bu kadar egoist, bu kadar kendini düşünen bir hükümet şekli olamaz”  dedi.

Başbakan Ersan Saner’e de eleştirilerde bulunan Dayıoğlu, Saner’in Ulusal Birlik Partisi kurultayında genel başkan seçilemeyeceğini söyleyerek; “alsın valizini eve gitsin” dedi.

Sami Dayıoğlu’nun konu ile ilgili kullandığı ifadeler şu şekilde:

“Böyle bir dönemde hayat pahalılığının durdurulmasının düşünülmesi tamamen yanlış. Tartışma konusu bile olamaz. Bu konuyu konuşmak benim için hicaptır. Halkın cebinde 5 kuruş yok, 5 kuruşa muhtaç insanlar. Bunu bu dönem içerisinde gördük. Sen oturacaksın tarafta hayat pahalılığı emekçinin, memurun üzerinden alacaksın. E sen, sana bir şey yok? Bu kadar egoistlik, bu kadar bencillik, bu kadar kendini düşünen bir hükümet şekli olamaz. Sayın Saner alsın valizciğini noktayı koysun. Eve gitsin. Çünkü kendisini beter edecekler. Kurultayda da seçilmeyecek. “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu