EkonomiKıbrısManşetToplum

Tarlada üretici pazarda vatandaş perişan

Durum gerçekten berbat. Esnaf, emekli, vatandaş, herkes dertli...

Durum gerçekten berbat. Esnaf, emekli, vatandaş, herkes dertli…

 DEVRİM DEMİR

PAZAR ARABALARI YERİNE POŞETLER
Dostların, komşuların, ayak üstü sohbetlerin en samimi yapıldığı Pazar yerleri de artık daha sessiz. Güzelyurt’ta cumartesi günleri kurulan açık pazar yerinde hem esnaf hem vatandaş ekonomi mağduru. Denetimsizlikten dert yanan pazarcılar, “Vatandaş artık ellerinde pazar arabaları yerine poşetlerle geziyor. Yaz aylarının bolluğunda ne meyve ne sebze hiçbir ürün doğru düzgün satılmadı” dedi. Türk Lirası’nın değerinin kalmadığından yakınan vatandaşlar, eskiden her hafta gittikleri pazar yerine artık ayda bir kez gidebildiklerini ifade etti. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuşan pazar esnafı ve vatandaşlar, fiyatların fahişliğinden dert yanarken, pahalılığın en büyük sebebinin denetimsizlikten kaynaklandığını savundu.

BİR SATAMIYOR BİRİ ALAMIYOR
Fahiş şekilde artan sebze ve meyve fiyatlarının düşmemesi hem Pazar esnafını hem de vatandaşları mağdur ederken, zamlara çözüm bulunamıyor. Yüksek fiyattan aldıkları ürünleri kâr payı koyarak satışa sunan pazarcılar, durumun kendileri ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. Pazar esnafı satış yapamamaktan, vatandaşlar ise can yakan fiyatlardan şikayetçi. Tezgahlarda armut ve şeftalinin kilosu 60 TL’den, yerli patates ise kilosu 25 TL’den alıcı bekledi. Fiyatlar nedeniyle vatandaşlar temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma gelirken, esnaf ürünün elinde kalmasından dolayı oldukça dertli.

“POŞETE KOYARKEN UTANIYORUZ”
‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuşan pazar esnafı, eskiden vatandaşın kilo ile alışveriş yaptığını, ifade ederek, “Ülkedeki ekonomik çıkmaz yüzünden tezgâha gelen vatandaş; elli liralık, otuz liralık ürün talep ettiği zaman biz utanıyoruz. Bazen; 100 ile 200 gramlık ürün alan var” şeklinde konuştu. Pazar esnafı, sebze ve meyve fiyatlarındaki artıştan ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı satış yapamamaktan şikâyet ederken “Daha ucuz ürün bulurum” umuduyla pazarı karış karış gezen vatandaşlar ise eli boş eve dönmek zorunda kalıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu