GenelKıbrısManşet

Tartışma konusu olan Yeni Merkezi Cezaevinde taşınma süreci tamamlandı

DEVRİM DEMİR

Ülkede uzun yıllar sorunlar yumağı haline gelen eski cezaevi devri hafta sonu kapandı. Ocak 2018 yılında yapımına başlanan yeni Merkezi Cezaevi 30 Ekim tarihi itibarı ile 543 mahkûm ve tutukluya ev sahipliği yapmaya başladı.
433’ü erkek, 65’i kadın, 45’i çocuk ve gençlerin oluşturduğu mahkûm ve tutuklular aldıkları hapislik cezalarını yeni cezaevinde çekecek.

Yıllardır mahkûm ve tutukluların yanı sıra Cezaevi personeli de Haspolat Kirli Sanayi’de inşa edilen yeni Cezaevini bekliyordu.

179 MÜLTECİ ESKİ CEZAEVİNDE KALDI…

Mevcut yekûn sayısı 832 olan Cezaevinde 179’u mülteciden oluşan grup eski cezaevinde kalmaya devam edecek. GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre eski cezaevinin mülteciler için kullanılacağı, öğrenildi.

KOĞUŞ DÜZENİ DEĞİŞTİ… TÜM KOĞUŞLAR İKİ KATLI… ENGELLİ BÖLÜMÜ DE VAR…

Yeni cezaevinde koğuş düzeni eski cezaevinden çok farklı. Yeni cezaevinde çocuklar, kadınlar ve erkekler koğuşu birbirinden tamamen ayrı yerde inşa edildi. Mahkûm ve tutukluların aileleri ile daha iyi koşullarda görüşmesi için bekleme ve görüşme salonları modern hale getirilen cezaevinde giriş ve çıkışlardaki güvenlik önlemleri için de son teknoloji ürünler kullanıldı.

Tüm koğuşlar iki kattan oluşurken, erkekler bölümünde 508 kişilik koğuşlar 1 kişi ve 10 kişilik olarak ayrıldı. Kadınlar koğuşunda ise toplam 52 koğuş tek kişilik olarak hazır. Tutuklu ve mahkûm çocuklar için hazırlanan bölümde ise 64 tek kişilik koğuşlarda bir de engelli bölümü yer alıyor.

Yeni cezaevinde demir kapıların özelliği biri kapanmadan diğeri açılmaz. Güvenlik zafiyeti olmaması açısından her detay ayrı ayrı düşünüldü. Retina taramaları, elektrik tesisatları cezaevine giriş çıkış sistemi hazır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu