KıbrısManşetSiyasetToplum

“Taş taş üstünde kalmayacak”

Hayvan Üreticileri, dün gerçekleştirdikleri şok eylemle Tarım Bakanlığı önüne süt dökerek tepkilerini gösterirken, Birlik başkanı Naimoğulları eylemde sert şekilde uyardı:

Hayvan Üreticileri, dün gerçekleştirdikleri şok eylemle Tarım Bakanlığı önüne süt dökerek tepkilerini gösterirken, Birlik başkanı Naimoğulları eylemde sert şekilde uyardı:

DEVRİM DEMİR

TEPKİLERİNİ SÜT DÖKEREK GÖSTERDİLER
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği dün aldıkları karar doğrultusunda Tarım Bakanlığı önünde tepki eylemi gerçekleştirdi. Yanlarında getirdikleri sütleri Bakanlığa dökmek isteyen eylemciler, polislerle karşı karşıya geldi. Kısa süreli gerginliğin ardından, polis eşliğinde Bakanlık önüne gelen eylemciler, sütleri Tarım Bakanlığı’nın önüne dökerek eylemlerini gerçekleştirdi. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, eylemde yaptığı açıklamada “Bizi bu duruma düşürenler en büyük düşmandır” ifadelerini kullandı.

Eylemde yetkililere seslenen Naimoğulları, hükümetin hayvancı düşmanı olduğunu savundu.  Eylemlerin büyüyeceğini ve tepkilerinin artacağını vurgulayan Naimoğulları, ‘hırsızlıkla’ suçladığı hükümet tarafından, üreticinin ekmeğine göz dikildiğini dile getirdi.

“BİZİ KANDIRDILAR”
Süt dökme eyleminin ardından Bakanlık önünde toplanan hayvan üreticileri artık battıklarını söyledi. Birlik Başkanı Naimoğulları, “Bizi bu duruma getirenler utanmazdır” dedi. Şubat ayından bu yana doların TL karşısında yüzde 50 değer kazandığına dikkati çeken Naimoğulları, “Çiğ sütün üzerinden yüzde 18 zam geldi diyorlar ama bu kâğıt üzerindedir. Zam, yüzde 13 yansımıştır. Yukarıdaki işbirlikçiler, imalatçıyla anlaşma yaptı ve hayvancının sütünü borsada peşkeş çekiyorlar. Hayvancının 3,5 milyon TL’sini kim paylaştı” diye soran Başkan Naimoğulları, “Rekabet Kurulu’na, Sayıştay’a, Savcılığa suç duyurunda bulunuyorum. Hayvancının 3,5 milyon TL’sini kim yedi? ‘Bizi kandırdılar’ deyip bundan sıyrılamazsınız” diyerek hesap sorulmasını istedi.

“TAŞ TAŞ ÜSTÜNDE KALMAYACAK”
Yem fiyatları konusunda da Bakanlığı eleştiren Naimoğulları, defalarca kandırıldıklarını dile getirdi. Yem fiyatlarına yüzde 35, süte de yüzde 13 zam geldiğini ifade eden Naimoğulları, “Halkı düşünecek olan Tarım Bakanı değildir, Tarım Bakanı’nın görevi çiftçiyi, hayvancıları düşünmektir. Halkı düşünecek olan Maliye ve Ekonomi Bakanıdır. Biz daha ne kadar bedel ödeyeceğiz?” diye sordu.

“DAHA BÜYÜK EYLEME HAZIRLIKLI OLUN”
Tarım Bakanı’na seslenen Naimoğluları, “Biz bu eylemi sadece yönetim düzeyinde yaptık ama bu büyüyecek. Böyle devam ederse taş taş üstünde kalmayacak” dedi. Naimoğulları, hayvancının ekmeğini kimsenin peşkeş çekemeyeceğini dile getirerek, bir sonraki eylemin genel bir eylem olacağını söyledi. Tarım Bakanlığı ile görüşmelerin de artık bittiğini kaydeden Naimoğulları, “Biz eylem ile ilgili tutumumuzu birkaç gün içinde açıklayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu