KıbrısManşet

Taşkent Doğa Parkı uyardı!

Kıbrıs, sahip olduğu zengin biyoçeşitlilik nedeniyle birçok farklı yaban hayvanı türüne ev sahipliği yapıyor. Ancak her yıl birçok yaban hayvanı ateşli silahlarla vurulma, zehirlenme, araç çarpması, bina camlarına çarpma ve evcil hayvan saldırıları sonucu yaralanıyor ya da hastalanıyor. Yavrulama dönemlerinde ise birçok yavru yaban hayvanı ebeveynlerini kaybederek öksüz kalıyor

Taşkent Doğa Parkı sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımda yaban hayatın önemine ve korunmasına dikkat çekildi.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

“1190 Yaban Hayat Destek Hattı”

Taşkent Doğa Parkı, yardıma muhtaç yaban hayvanlarıyla karşılaşanlara müdahale konusunda hem dikkat çekici, hem de uyarıcı bir çağrıyla “1190 Yaban Hayat Destek Hattı”nın varlığını bir kez daha hatırlattı. Bu hat üzerinden; erken müdahale edebilmek ve yaban hayatın korunmasında büyük kolaylık sağlanacak.

Taşkent Doğa Parkı’nın sosyal medya paylaşımı ise şu şekilde:

“Çok geçti…
Yaralı olarak bulunup 1 hafta tedavi görmeden tutulduktan sonra Yaban Hayat Hastanemize ulaşan Florya kuşunun tekrar doğaya dönme şansının olmadığı ilk müdahalemizden sonra kesinleşmiş ve enfekte olan kemik yarası hayati risk oluşturuyordu. Maalesef tüm çabalarımıza rağmen, Yaban Hayat Hastanemize geç gelmesi sonucu Florya’nın hayatını kurtaramadık…
Yaralı, yardıma muhtaç bir yaban hayvanı bulduğumuzda, eve götürüp kafese koyarak ona yardımcı olmuyoruz, sakat kalmasına ve hatta acı çekmesine sebep oluyoruz. Bu tür vakalarda, erken müdahale çok önemlidir, o yüzden herhangi bir yaban hayvanının yardıma muhtaç olduğunu görürseniz vakit kaybetmeden 1190 Yaban Hayat Destek Hattına bildiriniz.
𝙔𝘼𝘽𝘼𝙉 𝙃𝘼𝙔𝘼𝙏 𝙔𝘼𝙍𝘿𝙄𝙈𝙄𝙉𝙄 𝘽𝙀𝙆𝙇𝙄𝙔𝙊𝙍! – 𝙆𝙐𝙕𝙀𝙔 𝙆𝙄𝘽𝙍𝙄𝙎
abone koru50 yaz 4271’e SMS gönder her ay 50TL destek ol!
*koru50’deki 50 yerine 100, 70, 30, 20, 10 ve 5’le de yazılabilir.
𝘿𝙊𝙉𝘼𝙏𝙀 𝙑𝙄𝘼 𝙋𝘼𝙔𝙋𝘼𝙇! – 𝙒𝙊𝙍𝙇𝘿𝙒𝙄𝘿𝙀
𝘿𝙊𝙉𝘼𝙏𝙀 𝙑𝙄𝘼 𝙂𝙄𝙑𝙄𝙉𝙂𝙒𝘼𝙔! – 𝙒𝙊𝙍𝙇𝘿𝙒𝙄𝘿𝙀
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve kuş
Görüntünün olası içeriği: kuş
Görüntünün olası içeriği: kuş

Diğer Haberler

Başa dön tuşu