KıbrısManşetToplum

Taşkent Doğa Parkı’ndan ‘Doğa’ isimli maymun için yardım çağrısı

Taşkent Doğa Parkı, bugün sabah saatlerinde halsiz halde bulunan ve yapılan kontroller sonucunda yılan tarafından ısırıldığı tespit edilen 'Doğa' isimli maymun için yardım çağrısı yaptı

Taşkent Doğa Parkı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, yılan tarafından ısırılan Doğa isimli maymun için yardım çağrısı yapıldı.

Paylaşımda, bugün sabah saatlerinde halsiz halde yatarken bulunan Doğa’nın hemen tedaviye alındığı ve ilk kontrollerinde hemotoxin zehirine bağlı kolunun şiştiği ve zehirlenme semptomları gösterdiğinin belirlendiği aktarıldı.

Doğa Parkı’ndan yapılan açıklamada, Doğa için 72 saatin çok kritik olduğuna işaret edilerek, “Şişesi 200 Euro olan panzehir çok pahalı olduğu için getirilmediğinden piyasada bulamıyoruz ve bugün elimizdeki son şişeyi Doğa için kullandık. Elinde panzehir olduğunu bildiğiniz bir veteriner hekim, şahıs, kurum vs. varsa lütfen bizimle 1190’ı arayarak iletişime geçiniz çünkü hem Doğa’nın tekrar ihtiyacı olabilir hem de şu andan itibaren yılan ısırmasına karşı elimizde herhangi bir panzehir yok” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu