ÇevreEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

“Tatar, AKP’ye yağ çekme uğruna Kıbrıs Türk toplumuna ambargo uyguluyor”

Bu Memleket Bizim Platformu, ülkemizde gerek aşı konusunda, gerek eğitim, gerekse enerji konusunda ülkede adeta 'Tuz koktu' diyerek, bile isteye KIB-TEK'in batırılması için bu hükümetin kasti girişimlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Bu Memleket Bizim Platformu özellikle uluslararası geçerliliği olan aşı kartı temin edemediği için yurtdışına gidişlerde sorun yaşayan öğrenciler başta olmak üzere KKTC halkının özellikle Kıbrıs sorunu temelinden kaynaklanan aşı geçerliliği sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Platform, her şeyde olduğu gibi Covid-19 salgınının da ucunun Kıbrıs sorununa dayandığını ve ülkede aşılanan kişilerin dahi uluslararası alanda aşısız sayıldığını ve tanınmadığını ifade ederek, Güney Kıbrıs ile yapılan girişimlerini, alınan sonucu aktardı.

Ülkemizde gerek aşı konusunda, gerek eğitim, gerekse enerji konusunda ülkede adeta ‘Tuz koktu’ diyen ‘Bu Memleket Bizim Platformu’, bile isteye KIB-TEK’in batırılması için bu hükümetin kasti girişimlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Hükümetin bile isteye bunları yaptığını vurgulayan platform, rahmetli olan KTHY’yi toplum olarak izlediğimizi ve KIB-TEK’in de rahmetli olmasına göz yumulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

KTÖS Başkanı Şener Elcil, Güney Kıbrıs’tan satın alınan Covid-19 aşılarının nereye gittiği sorusunu hükümete yönelterek, bahse konu aşıların kimlere yapıldığı konusunda yazılı bir liste yapılmasını ve bir an önce yazılı olarak taraflarına ibraz edilmesi gerektiğini duyurdu.

ÖZKIRAÇ AÇIKÇA TEHDİT ETTİ: BORCU OLAN KURUMLARIN ELEKTRİĞİ KESİLECEKTİR!

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, Ersan Saner Hükümeti ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın ihaleyi 5 keş iptal ettiğini ve bunun sebebinin de kara para aklamak olduğunu ifade ederek, bunu topluma kasıtlı olarak yapmak için bir misyon mu izlediklerini sorguladı.

“Bu ülkede yaşadığım için utanç duydum. Hukuk artık gerekeni yapmalı ve kurumun siyasetten arınması gereklidir” diyen Özkıraç, KIB-TEK’in 600 milyon zarara uğratıldığını ve ülkenin darmadağın bir halde olduğunun altını çizdi.

Adeta isyan eden Özkıraç, “Toplumu rahatsız etmeyecek şekilde borcu olan tüm devlet kurumlarının elektrikleri kesilmekle kalmayacak, şebekelerini de kapatacağız. Bu bir tehdittir. Ya bu işi yapın ya da istifa edin! Hiçbir konuda başarılı olamadılar. Bir an önce ya yaptıklarını düzeltirler ya da buradan bir an önce giderler” diyerek, toplumun geleceği ve elektriksiz kalınmaması için yapılması gerekenlerin muhalefet tarafından da Meclis’te defalarca anlatıldığını belirtti.

“TATAR, AKP’YE YAĞ ÇEKME UĞRUNA KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA AMBARGO UYGULUYOR”

Bu Memleket Bizim Platformu tarafından yapılan basın açıklaması şu şekildedir:

“Kıbrıs Türk toplumunun 2000’li yılların başın Avrupa Birliği sürecini kaçırmasına neden olan taksimci ekip, Covid-19 aşılama sürecinde de sağlığımız üzerinden siyaset yapmaya devam etmektedir.

Covid-19 salgınını önleme çabaları çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarında oturan Kıbrıslı Rumlar’ın satın alarak, adamızın kuzeyine verdikleri 158 bin doz aşı ile ilgili aşılama listelerini vermeyen Tatar, UBP-DP-YDP hükümet yetkilileri, toplumumuzu mağdur duruma sokmuşlardır. Özellikle yurtdışına eğitime gidecek olan gençlerimizi çok büyük sıkıntıya sokan bu taksimci anlayış, kendi toplumuna ambargo uygulayıp, Kıbrıslı Rumları suçlayıcı siyaset yaparak, algı yaratmaya çalışmaktadır.

Irkçı ve hamasi nutuklarla, ayrılıkçı, suçlayıcı açıklamalarla sorunların çözülemeyeceği açıktır. Sağlık gibi insani bir konuda diyalog yerine provokasyon ve gerginliği seçen Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin ortaya koyduğu bu anlayışı şiddetle protesto ederken, Bu Memleket Bizim Platformu’nun toplumumuza sahip çıkmaya ve çözüm ve barış yolunda yürümeye devam edeceğini vurgulamak isteriz.

Taksimci ırkçı arzularını tatmin ve AKP’ye yağ çekme uğruna Kıbrıs Türk toplumuna ambargo uygulayan Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin aşı konusunda insanlarımıza yaptığı kötülüğü ortadan kaldırmak için ortaya koyduğumuz çabalar çerçevesinde Güney Kıbrıs’taki makamlar nezdinde yaptığımız istişare ve diyalog sonuç vermiştir. Öncellikle hiç aşı olmamış 150 üniversite öğrencimiz geçtiğimiz hafta içinde Güney’e geçip, aşılarını yaptırmıştır.

Kuzey’de yapılan aşıların uluslararası geçerliliği olan aşı kartına kaydedilmesi için yaptığımız girişimde de olumlu sonuçlanmış ve 17 Ağustos Salı günü Güney’deki makamların yapacakları açıklama ile işlerlik kazanacaktır.

Bu Memleket Bizim Platformu, ayrılıkçı Tatar, UBP-DP-YDP hükümeti yetkililerinin seçtiği ırkçı, ayrılıkçı, provokatif, çatışmacı siyasetin ülkemizde barışa değil ayrılığa hizmet ettiğini görerek, aşı konusunda da sorunun çözümün diyalog yolu ile olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Aşı konusunda siyaset yaparak, aşılama listelerini vermeyen Tatar, UBP-DP-YDP hükümetinin toplumumuzu mağdur eden uygulamalarını protesto ederken, Kıbrıs Türk toplumunun sahipsiz olmadığını vurgular, barışın ancak diyalog yolu ile ülkemize geleceğini bir kez daha hatırlatırız.

Saygılarımızla,

Bu Memleket Bizim Platformu”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu