KıbrısManşetSağlıkYaşam

Tatar aşı olmayanlara seslendi: Lütfen hangi aşıyı bulursanız olun!

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ısrarla Covid-19 aşısı olmayanlara seslenerek, herkesin bulduğu aşıyı yaptırmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ısrarla Covid-19 aşısı olmayanlara seslenerek, herkesin bulduğu aşıyı yaptırmasını istedi.

Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendisinin başbakan olduğu zaman başlayan salgın sürecinin 1.5 yıldır devam ettiğini ve devletin bu süreci iyi yönettiğini söyledi.

“Bu aşı bizi kurtaracak” diyen Tatar, “Belki yasal olarak zorunlu hale getiremezsiniz ama Dünya Sağlık Örgütü de vatandaşların mükellefiyeti olduğunu kaydediyor. Aşılanma oranı yüzde 70’i bulduğunda bu iş yavaşlayacak. Aşı olup, bu virüse yakalananlar daha hafif atlatıyor. Aksi halde can kaybı bile yaşanabiliyor. Benim çevremde aşılı olup, yakalananların birçoğu, neredeyse semptomsuz atlattıklarını ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Tatar sözlerini şöyle noktaladı:

“Şu anda iki doz aşı olmuş olanların oranı yüzde 50’yi geçmiştir.  Tek doz olanlar var. Onlar da tamamlandığında inşallah yüzde 70’i bulacağız. Sağlık Danışmanım Prof. Dr. Nedime Serakıncı, bu işin uzmanıdır. Keza Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Fisun Yıldız da var.  İkisi de çok değerli, ikisi de pandemi dönemine ilişkin önemli çalışmalarda bulunmuşlardır ve gelişmelerle ilgili beni sürekli bilgilendiriyorlar.  Aşılı kişi daha zor bulaşır, aşılı kişi daha zor bulaştırır ve aşılı kişi bulaşırsa daha hafif atlatır. İnatla aşı olmayanlara bir kez daha sesleniyorum, lütfen hangi aşıyı bulursanız aşılanın. Aşıların ilerideki olası yan etkileriyle ilgili iddialar farazidir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu