KıbrısManşet

Tatar, Ataoğlu ve Arıklı, Ercan’da görüntülendi

Üçlü hükümet çalışmalarının 3 aktörü, Ankara’ya gidecek olan uçağa binmeden önce, Ercan Havaalanı’nda görüntülendi.

Üçlü hükümet çalışmalarının 3 aktörü, Ankara’ya gidecek olan uçağa binmeden önce, Ercan Havaalanı’nda görüntülendi…

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın daveti üzerine Ankara’ya gidecek olan Başbakan Ersin Tatar, kendisine eşlik edecek olan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Ercan Havaalanı’nda görüntülendi,

Tatar’ın Ankara ziyaretine, son günlerde çokça konuşulan ancak bir türlü karara varılamayan üçlü hükümet çalışmalarının diğer aktörleri Fikri Ataoğlu ile Erhan Arıklı’nın da katılacak olması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Saat 13.00 sıralarında Ankara’ya doğru yol alan uçakta bulunan üçlüyü Ankara’nın hükümet senaryoları ile ilgili motive edeceği siyasi kulislerin Bayram tatili sonrası ilk gündemi haline geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetlisi olarak Ankara’ya gidecek olan müstakbel koalisyon ortaklarının ülkeye dönüşlerinde nasıl bir siyasi hamle ile gelecekleri ve bu siyasi hamlenin üç partinin Parti Meclisleri ve yetkili kuralları tarafından nasıl karşılanacağı da siyasi kulislerde en başta sorulan sorular arasında.

Bilindiği gibi Bayram Tatili öncesi UBP, DP ve YDP koalisyon hükümeti kurulması için çalışmalar yapılmış ancak görüşmeler bir noktada tıkanmıştı.

Başbakan Ersin Tatar, birilerinin görüşmeler yaptığını ancak kendisinin buna dahil olmadığını açıklamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu