KıbrısManşetVideo Galeri

Tatar: Bizim yeni hükümet kurmak gibi bir düşüncemiz olmadı

Tatar, “Başka parti başkanları da davet edilmiş ve farklı konularda görüşülmüş olabilir. Buraya herhangi bir müdahale olmamıştır. Meseleleri başka yere çekmeye gerek yoktur. Kıbrıs Türk halkının iradesi sandıktadır. Diğer parti başkanlarının daveti Türkiye yetkililerinin takdiridir. Benim yardımcım Kudret Özersay’da davet edildi ama onun bu davete katılmaması onu bağlar" dedi.

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Ersin Tatar, Ankara ziyareti dönüşünde Ercan Havalimanı’nda açıklama yaptı. TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İktisadi ve Mali İşbirliği protokolü, kaynak akışı ve 2021 yılındaki kaynak ihtiyacının nasıl şekillenip gerçekleştirileceğiyle ilgili görüşme gerçekleştiklerini ifade eden Tatar, “Aynı zamanda pandemi hastanesi için beklentimizi de ilettik ve önümüzdeki dönemde 100 yataklı bir pandemi hastanesinin yapımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da talimat verdi” dedi.

“BÜYÜK BİR MUTLULUKLA GERİ DÖNDÜM”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da benzer konularda görüştük” diyen Tatar, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yardımcısı Fuat Oktay’a bana gösterdikleri ilgi ve ülkemize verdikleri destekler için teşekkür ederim” şeklinde konuştu. “Doğu Akdeniz, pandemi, Maraş ve ekonomik meselelerle ilgili önemli konuları enine boyuna tartıştık” diyen Tatar, KKTC’ye büyük bir mutlulukla geri döndüğünü vurguladı.

“DEMOKRASİMİZE MÜDAHALE YOK”

Tatar, “Başka parti başkanları da davet edilmiş ve farklı konularda görüşülmüş olabilir. Buraya herhangi bir müdahale olmamıştır. Meseleleri başka yere çekmeye gerek yoktur. Kıbrıs Türk halkının iradesi sandıktadır. Diğer parti başkanlarının daveti Türkiye yetkililerinin takdiridir. Benim yardımcım Kudret Özersay’da davet edildi ama onun bu davete katılmaması onu bağlar. Diğer iki parti başkanının Ankara’da bulunması normal sürecin bir parçasıdır. Bizim demokrasimize Türkiye Cumhuriyeti’nin bir müdahalesi söz konusu değildir” dedi.

“ARIKLI’YI YALANLADI”

“Ankara, KKTC’deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de işimizi yapmaya devam ediyoruz. Görevimize devam ediyoruz. Bizim yeni bir hükümet kurmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Bir takım görüşmeler olmuş olabilir ama zaten seçim yasakları geliyor ve seçim yasakları içerisinde öyle bir şey mümkün değil. Halkımızın beklentisi icraatların yerine getirilmesidir. Şu anda bir hükümet değişikliğine gitmenin zamanı değildir” diyen Tatar, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın ‘Ankara’da önümüze 3 tane anket koydular’ söylemini yalanlar şekilde, “Ankara’da herhangi bir anket tartışması içerisinde olmadım” yorumunda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu