KıbrısManşet

Tatar: Bu da bizlerin başarısı oldu

Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğu yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , başarısızlıkla sonuçlanan gayrı resmi Kıbrıs konferansıyla ilgili değerlendirmede bulundu 

Gayrı resmi Kıbrıs konferansına T.C Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun çok büyük katkısı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ne kadar büyük haksızlıklarla fevkalade güzel bir toplantı oldu ve tarihe geçtik. Bu görüşmelerde Bakan Çavuşoğlu’nun katkısı çok fazla oldu ve Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı bir KKTC ile kalıcı ve sürdürebilir olduğunu dile getirdik ve  kayıtlara geçirdik. Bu da bizlerin başarısı olmuştur” ifadelerine yer verdi.
Buradan da Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bir sonraki toplantılarda farklı ortamlarda buluşma vesilesi ile Kıbrıs Türk halkının haklı davasının geldiği pozisyondan çok daha verimli çok daha güvenlik ortamı içerisinde Kıbrıs Türk halkının yasayabileceği koşulların sağlanması bizlerin geleceğpe umutla bakabilmesidir. Bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Tatar ayrıca, Türkiye’ye ait konsoloslukların KKTC halkına da hizmet verdiğini ve vermeye de devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu