Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Tatar, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda 'Çanakkale geçilmez, KKTC'den vazgeçilmez' dedi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 106 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi’nin Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine de güç ve ilham verdiğini kaydederek, “Çanakkale geçilmez, KKTC’den vazgeçilemez” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda 27-29 Nisan’da Cenevre’de yapılacak gayri resmi 5+BM toplantısına da işaret eden Tatar, “Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünde, eşit, egemen, iki devletin iş birliğine dayalı çözüm şeklinden vazgeçmeyeceğimizi ve bunu müzakere masasına getireceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Çanakkale geçilmez, KKTC’den vazgeçilmez”
Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında şunları kaydetti:

“Dünyanın ve emperyalist güçlerin en güçlü ordularına karşı, kahraman Türk askerinin kanı ve canı pahasına kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümündeyiz. Bu büyük zafer, dünya esir uluslarına ve mazlum haklarına bir umut ve ışık olurken, Kıbrıs Türk halkına da özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde güç ve ilham kaynağı olmuştur.
Bu büyük zaferden alınan güç ve ilhamla halkımız bir asırdan bu yana vatan bildiğimiz bu topraklarda Türklüğün onur ve şerefini ayaklar altında çiğnetmemek, özgürlüğünü ve egemenliğini korumak için mücadele etmektedir.
“Çanakkale geçilmez” söylemi, sadece bir söylem değil, Türk ulusunun direniş azmi ile özgürlük ve bağımsızlık sevdasının ifadesidir. Bu vatan bilinen toprakların bölünemeyeceğinin ve işgal edilemeyeceğinin de ifadesidir. Bu söylem, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdeleyen bir söylemdir.
Kıbrıs Türk halkı, Çanakkale Zaferi’nden aldığı güç ve ilhamla, her zorluğa ve fedakarlığa katlanarak, Anavatan Türkiye’nin desteği ve yardımıyla kendi vatanına ve kendi devletine kavuşmuştur. Bunun da bedeli kan ve can olmuştur. Evlatlarımız, Çanakkale’de olduğu gibi toprağa düşmüştür. Bu nedenlerle, yaratılan vatanı, devleti, özgürlüğü ve egemenliği korumak şehitlere olan borcunuzdur. Şehitlerimizin emaneti olan bu değerleri her ne pahasına olursa olsun koruyacak ve yaşatacağız. Tüm dünya da bunu böyle bilmelidir.”
“Eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı çözüm şeklinden vazgeçmeyeceğiz, bunu müzakere masasına getireceğiz”
Mesajında Kıbrıs konusunda da değinen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları ifade etti:

“27-29 Nisan’da Cenevre’de yapılacak olan gayri resmi 5+BM toplantısının hazırlıkları sürerken, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde, eşit egemen iki devletin iş birliğine dayalı çözüm şeklinden vazgeçmeyeceğimizi ve bunu müzakere masasına getireceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Bölgenin en güçlü ve en büyük devleti Anavatan Türkiye tarafından da desteklenen bu çözüm şekli Kıbrıs ve bölgenin yararına olup, en gerçekçi çözüm şeklidir. Federasyon masalının peşine bir 50 yıl daha takılmaya halkımızın tahammülü yoktur.
Çanakkale şehitleri ile tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anarken, Çanakkale geçilemeyeceği gibi KKTC’den vazgeçilemeyeceğini de bir kez daha belirtiyorum.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu