KıbrısManşetSiyasetSürmanşetTürkiye

Tatar: Cumhurbaşkanlığı seçiminde yakalanan birlik ve beraberlik bozulmamalı

Son kez partisinin yetkili organlarına seslenen Tatar, partisine veda ederken duygusal anlar yaşadı. UBP Parti rozetini çıkaran Cumhurbaşkanı Tatar, parti meclisi toplantısının hemen ardından duygularını GIYNIK mikrofonuna aktardı

GIYNIK ÖZEL – AHMET VAMIK

18 Ekim Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı görevine tarafsız ve bağımsız olarak devam edecek olması nedeniyle, bu akşam gerçekleştirilen MYK ve Parti Meclisi ile 20 yıldır içerisinde olduğu Ulusal Birlik Partisi’ne veda etti.

Parti Başkanlığı görevini UBP Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner’e devrederek son kez partisinin yetkili organlarına seslenen Tatar, partisine veda ederken duygusal anlar yaşadı. UBP Parti rozetini çıkaran Cumhurbaşkanı Tatar, parti meclisi toplantısının hemen ardından duygularını GIYNIK mikrofonuna aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, kurultayda aday olabilecek hiçbir ismi bir ayrıcalık sağlamamak ve parti içerisinde bir ismi işaret etmemek adına Başbakanlık görevi için hiçbir isme vekâlet vermeyerek, yeni hükümet kurulana kadar Cumhurbaşkanı olarak Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğini açıkladı.

“SİYASETTE EN ÜST MAKAMA ULAŞTIM”

“Bugün benim Ulusal Birlik Partisi’ne veda günümdür” diyerek, duygusal bir gece yaşadığını kaydeden ve Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte siyasette erişebileceği en üst makama ulaştığını belirten Tatar, bu seçimi kazanmasında katkısı olan herkese teşekkür ettiğini vurguladı ve toplumsal birlikteliği sağlayacak bir cumhurbaşkanlığı görevi yürüteceğini ifade etti.

“EN ZOR GÜNLERİ YÖNETTİK”

Yıllardır siyasi yaşamı içerisinde önemli kararlara imza attığını belirten Tatar, “Başbakanlık dönemim en zorlu günlere denk geldi. Pandemiyi yaşadık ve bana göre başarılı bir pandemi süreci geçirdik. El birliğiyle en hafif şekilde pandemiyi atlattık. Pandemiyi en iyi şekilde yöneten Sağlık Bakanına, ekibine, doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“HALKIMIZ HİZMET BEKLİYOR”

“Hükümet boşluğu olmaması için en hızlı şekilde kurultay kararı aldık. En erken zamanda parti genel başkanını seçip ona hükümeti kurma görevini vereceğim çünkü halkın beklentileri vardır. Ülkede pandemi ve ekonomik sıkıntılar vardır. Hükümetin biran önce kurulması ve göreve başlaması gerekiyor” diyen Tatar, “çok adaylı bir kurultay yaşayabiliriz. 26 Ekim’e kadar adaylar belli olacak. UBP kurultayı çok önemli çünkü UBP kurultayından başbakanlar çıkıyor. Geçmişte de böyle olmuştu, yine böyle olacak” diyerek, en önemli şeyin Cumhurbaşkanlığı seçiminde yakalanan birlik ve beraberliğin bozulmaması olduğunu ifade etti. “Halkımız hizmet bekliyor” diyen Tatar, demokratik bir şekilde parti kurultayının gerçekleştirileceğine olan inancını dile getirdi.

“BİZE HAKSIZLIK EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“Cumhurbaşkanlığı seçimini büyük bir birliktelik, beraberlik ve çalışmayla kazandık. Başkaları ne söylerse söylensin, söylenenler bize büyük bir haksızlıktır. Kim ne derse desin sandığa Kıbrıs Türk halkının iradesi yansımıştır. Biz pandemiye rağmen bu seçimi kazandık” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Ülkede işsizlik arttı, alım gücü düştü, ekonomik olarak sıkıntılara girdik. Bu olumsuz gelişmeler tabi ki seçimde hükümet edenleri olumsuz etkiledi. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen bu seçimi kazanmam bence büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ HASTANESİ’NİN AÇILIŞI 15 KASIM’DA”

Pandemi hastanesi inşaatının tamamlandığı fakat henüz peyzaj ve çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmediğini kaydeden Tatar, “Pandemi Hastanesi’nin açılışına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da davet ettim. Pandemi Hastanesi 15 Kasım’a kadar yüzde yüz tamamlanacaktır ve 15 Kasım KKTC’nin kuruluş yıldönümünde Pandemi Hastanesi’nin açılışını da gerçekleştireceğiz” dedi.

“FAAL BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”

Cuma günü yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından başta uluslararası temaslar olmak üzere, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve toplumun tüm kesimleriyle istişare içerisinde faal bir cumhurbaşkanlığı görevi yürüteceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Sadece müzakere sürecinde müzakere yürüten bir Cumhurbaşkanı değil, halkımın arasında olmaya devam eden bir cumhurbaşkanı olacağım. Gerek sanatsal, gerek sportif, gerekse sosyal faaliyetlerde de halkımızla iç içe eşimle birlikte topluma hizmet edeceğiz” dedi.

KURMAYLARINI BELİRLEDİ

Kurmayları ve ekibinden bazı isimlerin belli olduğunu söyleyen Tatar, “Aceleye gerek yok. Göreve başlayıp Cumhurbaşkanlığı’nın işleyişini ve yapısını gördükten sonra daha sağlıklı bir şekilde atamaları yapacağız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu