GenelKıbrısManşetTürkiye

Tatar: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen deprem felaketi ve yaşanan büyük acılar dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kıbrıs Türk halkının üzüntüsünü, dayanışmasını ve taziyelerini sunmak amacıyla resmi ziyarette bulunmak üzere 11.40’ta Ercan Havalimanı’ndan hareketle İstanbul’a ayrıldım.

Kıbrıs Türk halkının taziyelerini iletmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyarette bulunacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC halkı olarak her zaman Türkiye’nin yanında olduklarını ve mütevazı yardımlarla Türkiye Cumhuriyeti halkının yaşadığı sıkıntıları aşmak için destek verdiklerini söyledi.
KKTC’den de deprem bölgesine yardım etmek amacıyla gönderilen ekipler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu çerçevede okullar, kamu binaları ve diğer binaların tetkiklerinin yapılması ayrıca gerekli tedbirlerin alınması için yasal düzenlemeler yapılmaya başlandığını anlattı.
Büyük bir felaket yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık 6 Şubat öncesi ve sonrası vardır. Acımızla bu süreci yürüteceğiz” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin de tecrübe ve desteğiyle KKTC’de nasıl bir hazırlık yapılması gerektiği konusunda çalışacağımızı belirttim.
Adıyaman’da çok başarılı arama kurtarma çalışmaları yapıldığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın potansiyelinin artırılması için bu kurumları güçlendirmek amacıyla çalışacaklarını kaydetti.
Yaşanan depremin büyük bir felaket olduğunu vurgulayarak geçmiş olsun dileklerimi ileterek hayatını kaybeden bütün canlara, şampiyon meleklere ve öğretmenlerine Allah’tan rahmet diliyorum

Diğer Haberler

Başa dön tuşu