KıbrısManşetSiyaset

Tatar: Hükümeti kurabilecek tek kişinin Sn. Sucuoğlu olduğuna karar verdim

Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu’na görevi verdiğini ifade ederek, “İnşallah yeni kabineyi en erken zaman içerisinde onayıma sunar” dedi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’na hükümeti kurma görevini vermesinin ardından bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu’na görevi verdiğini ifade ederek, “İnşallah yeni kabineyi en erken zaman içerisinde onayıma sunar” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile yapmış olduğu görüşmeye de işaret eden Tatar, “Erhürman’ın gerçekten bizi üzen ifadeleri olmuştur. Maskaralık kelimesini kınadığımı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz” diyen Tatar, “Temennim en erken zamanda önemli meselelere odaklanabilmektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Hükümet kurma meselesini görüştük. Kamuoyu herkesin görüşünü bilmektedir ve açıklamalar yapılmıştır. Hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na vermiş bulunmaktayım.

Bu sabah Tufan Erhürman’la yaptığımız görüşmenin ardından yaptığı açıklamada kullandığı maskaralık kelimesini kınıyorum….

Büyük bir kriz vardır. Görevimiz bu süreci elimizden geldiğince iyi yönetebilmektir. Cumhurbaşkanı olarak temennim en erken zamanda sorunlara odaklanabilmektir. Bazı konularda endişelerim olduğunu ve düşünmem gerektiğini söyledim. İçinde bulunduğumuz koşullarda bunu yönetmekte o kadar kolay değil.

Aynı partide olsanız dahi zaman zaman görüş ayrılıkları olabiliyor. Bir takım arzu edilmeyen olaylar olmuş olabilir.

Bizim sorumluluğumuz yapılan değerlendirmeler ve konuşmalar neticesinde, hükümeti tek kurabilecek kişinin UBP Genel  Başkanı Faiz Sucuoğlu olduğuna karar verdim.

Erhürman’ın açıklamaları benim siyasi ahlakıma uygun değil.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu