GenelKıbrısManşet

Tatar: Kıbrıs Türkü, hayvanı ve insanı seven bir halktır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karpaz bölgesinde dört köpeğin ağaca asılarak vahşice katledilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karpaz bölgesinde dört köpeğin ağaca asılarak vahşice katledilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan olayla ilgili “vicdan sahibi her insan gibi ben,m de yüreğimi en derinden dağlamıştır.” ifadelerini kullanarak, tıpkı kadına veya çocuğa şiddette olduğu gibi hayvanlara şiddet uygulanmasını da “güçlünün güçsüze yönelik şiddeti” kapsamında değerlendirilerek, buna karşı toplumsal ses vermek herkesin insani görevi olduğunu belirtti. 

Tatar, yaşanan zalimce olay karşısında halkın büyük çoğunluğunun tavır takınmasının “acıya bir nebze merhem olduğunu” belirterek, Kıbrıs Türkü’nün hayvanı ve insanı seven bir halk olduğunu ifade etti. 

Meclis tarafından 4 Mart 2013 tarihinde oybirliği ile yasallaşan Hayvan Refahı Yasası’nın bu noktada pusula olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, infial yaratan bu olayın faillerinin polis tarafından ivedilikle belirleneceğine inancının tam olduğunu ve “Cumhurbaşkanı” olarak bu olayın akıbetinin yakinen takipçisi olacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar’ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde: 

“Karpaz’da 4 köpeğin ağaca asılarak vahşice katledilmesi, vicdan sahibi her insan gibi benim de yüreğimi en derinden dağlamıştır. 

Tıpkı kadına veya çocuğa şiddet gibi, hayvanlara şiddet uygulanmasını da güçlünün güçsüze yönelik şiddeti kapsamında değerlendirerek buna karşı toplumsal manada ses vermek hepimizin insani görevidir. 

Bu zalimce olay karşısında halkımızın çok büyük bir çoğunluğunun tavır takınması ise acımıza bir nebze merhem olmuştur. Kıbrıs Türkü, hayvanı ve insanı seven bir halktır, ortaya konan toplumsal tavır bunun kanıtıdır…  

Hayvan dostlarımızın can güvenliği ve sağlıklı bir ortamda varlıklarını sürdürmesine yönelik Yüce Meclisimiz tarafından 4 Mart 2013 tarihinde oybirliği ile yasalaşan Hayvan Refahı Yasası, bu noktada pusulamız olmalıdır. 

İnfial yaratan bu olayın faillerinin polisimiz tarafından ivedilikle belirlenip, yargı önüne çıkarılacağına inancım tamdır. Cumhurbaşkanınız olarak bu olayın akıbetinin yakinen takipçisi olacağımı belirtir, iyi geceler dilerim…” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu