KıbrısManşetSiyasetToplum

Tatar: KKTC’nin egemenliğinin kabul edilmesi ile ancak müzakere masasına oturabiliriz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin (BMGS) Kıbrıs Şahsi Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar ile bugün bir görüşme yaptı.

Cuéllar görüşme sonrasında, “Kıbrıs’ta iyi bir çözüme ulaşılması için elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

İki saat süren görüşmenin ardından Tatar ve Cuéllar basına kısa açıklamalar yaptı. Cuéllar açıklamasında, “Kıbrıs’ta iyi bir çözüme ulaşılması için elimden gelenin en iyisini yapacağım” ifadelerine yer verdi.

Federal temelde bir çözüm arayışı uğraşlarının boşa çıktığını vurgulayan Tatar ise karşı tarafın adanın zenginliklerini ve egemenliğini paylaşmaya yanaşmadığına işaret etti.

“KKTC’NİN EGEMENLİĞİ KABUL EDİLMELİ”
Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Elbette bölgemizdeki huzur için bir anlaşma bizde istiyoruz ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğinin kabul edilmesi ile ancak müzakere masasına oturabiliriz. Kıbrıs’ta bir işgal varsa esas olan işgal Kıbrıs Cumhuriyeti’nde gerçekleşmiştir. Tüm dünyaya Kıbrıs Cumhuriyeti bizimmiş gibi tanıtarak Kıbrıs Türk halkını mağdur etmiş ve izolasyonlar, ambargolar altında bırakmışlardır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu