Kıbrıs

Tatar, KTTB’nin neden mahkemeye gittiğini hala anlayamadı

Başbakan Ersin Tatar, KTTB'nin Türkiye'ye karşı kasti olarak tepki gösterdiklerini ima etti ve "KTTB kimlerin temkini veya dürtmesiyle mahkemeye gidiyor?" dedi.

Gıynık Gazetesi – Meyil Avcan

Başbakan Ersin Tatar, Meclis’te yaptığı konuşmasında öncelikle mahkemelerde savcı sayısının artırılması konusuna değinerek, mahkemede davaların karara bağlanmasında personel yetersizliği nedeniyle aksama olduğunu ve savcı sayısının bu sebeple artırılmasına UBP olarak destek verdiklerini belirtti.

KTTB’nin Güney Kıbrıs’a kapıları açarken bu hamleyi yapmadığını ve şimdi neden Türkiye’ye kapıların açılmasıyla bunun sorun haline getirildiğini merak ettiğini ifade eden Tatar, şunları aktardı:

“Herkes sanıyorum oy birliğiyle savcı sayısının 8’den 16’ya yükselmesi yönünde oy kullanacak. Mahkemeden böyle bir talep var çünkü yoğunluktan ötürü geç karar veriliyor. Pratik bakmak lazım. bizi UBP olarak buna evet dedik. Bu pandemi konusunda biz de söylenenleri dikkate alıyoruz ama ülke olağanüstü durumdan geçmektedir.”

KTTB KİMLERİN TEMKİNİ VEYA DÜRTMESİYLE MAHKEMEYE GİDİYOR?

“Bakanlar Kurulu’ndan alınan kararlar, Sağlık Bakanı’nın da hükümetin bir bakanı olması nedeniyle istişare içinde karar alınıp, halkla paylaşıldı. 1 Temmuz sonrası mahkemeye gidildi. KTTB, mahkemeye başvurdu ama ben neden başvurduğunu ben merak ediyorum. Güney ile ilgili açılım kararı verildiği zaman böyle bir tereddüt yokken,  mahkemeye başvurmamışken ne oldu da KTTB kimlerin temkini veya dürtmesiyle mahkemeye gidiyor? Biz de olayları takip ediyoruz. Konuşuldu ve ne var bunun altında diye kafamızda soru işaretleri belirdi. Yaptığımız istişareler sonucu acaba nasıl bir karar çıkabilir diye oturup, konuştuk. 4 ay boyunca gayet güzel yaşıyorken, ne oldu da bu yola gidildi?”

“HUKUKÇULARIMIZIN TAVSİYESİYLE DÜN BÖYLE BİR KARAR ALDIK”

“Hukukçularımız tavsiyesiyle böyle bir yola girme kararı aldık ki bugün muhtemel çıkabilecek karara karşı hazırlıklı olmalıydık. Bu hükümet her zaman Bilim Kurulu ve sağlık çalışanlarından görüş alarak yol alır ancak hükümet en son kararı veren merciidir. Güne ortalama 550 kişi, 5 günde 2500-3000 kişiden 5 vaka çıktı. Bu gayet kontrollü gidiyor ve bu sorumluluk içerisinde hem ekonomiyi kaldırmaya hem de vakaları kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Her şey kontrolümüz altında. Bugün İngiltere, Türkiye dahil 56 ülkeye kapılarını açmış durumdadır. Güney Kıbrıs pek yakında İngiltere’ye kapılarını açıyor.” 

Özyiğit, Başbakan Tatar’ın Güney Kıbrıs ile ilgili yapmış olduğu açıklamasına karşılık, Güney Kıbrıs’ın DSÖ kararları be verileri doğrultusunda hareket ettiğini ancak bizim ülkede hiçbir istatistiki verilere bakılmadığını ifade ederek, Güney’e İngiltere’nin ‘C’ kategorisinde geleceğini ve karantinada kalacağını hatırlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu