KıbrısManşet

Tatar, Meclis’teki yüksek ses tonuna isyan etti!

Başbakan Tatar, "Meclise çıkıp avaz avaz bağırmanın anlamı ne?" diyerek, ortalığı bu kadar germeye gerek olmadığını söyledi

Meyil Avcan

Başbakan Ersin Tatar, Meclis’te yaptığı konuşmasında öncelikle kürsüye gelindiğinde yüksek ses tonuyla konuşulmasını yanlış bulduğunu ve her zaman bağırarak konuşmanın farklı anlamları olduğunu ifade etti.

“Bu işler bağırmayla oluyorsa, biz de bağıralım” diyen Tatar, şunları söyledi:

“Bağırmaynansa bu işler biz da bağıralım. Meclise çıkıp avaz avaz bağırmanın anlamı ne? Şimdi bağırma moda oldu. Tansiyonun çıktığı noktada ses ayarı yapılabilir ama sürekli olarak bağırmanın başka bir anlamı var. Bu kürsüde makul ses tonuyla konuşmakta fayda var. Bize yakışan da budur. O yüzden o ses tonuna ayar verilmesinde fayda vardır. Ortalığı bu kadar germeye gerek yok.”

“CUMHURBAŞKANI’NIN BUNU GÜNDEME GETİRMESİNDEKİ SEBEP BAŞKADIR”

“Mart’taki olaylar belli, yapılanlar belli. Gelinen nokta belli da belli. Epidemiyolojik Rapor da hazırdır. Cumhurbaşkanı’nın bunu gündeme getirmesindeki sebep başkadır. Bunu bizim acizliğimiz olarak göstermeye çalışıyor. Biz bir bütünüz. Her şeyi siyasete bulaştırmamalıyız.”

TATAR, İMAR PLANI’NI ORTAK NOKTADA BULUŞULMADIĞI SÜRECE İMZALAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

“Plan 1 Ocak’ta imzalanmadıysa yine imzalanmayacak. Karşılıklı diyalog kapsamında anlaşmaya varılırsa o plan imzalanacak. Kimse benim o planı imzalamamı beklemesin. Çünkü o konuda bir durum var ve ben bunun sebebini de belirttim.”

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun “15 Temmuz’da emirnamede herhangi bir değişiklik olmazsa imzalayacak mısınız?” sorusuna Başbakan Tatar’dan “Hayır imzalamayacağım. Ben hep ortak akıl ve uzlaşma dedim. Eğer orada alternatif bir öneri sunulursa ben bunu onaylarım ama ortak bir paydada buluşamazsak, ben bu planı imzalamam.” yanıtı geldi.

ÖZEL JET KRİZİ SORUŞTURMASI NE OLDU?

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Tatar’a “Özel jet kriziyle ilgili rapor hangi aşamada?” sorusunu sordu ve Başbakan, polisin kendisinden de ifade alınacağını, kapsamlı bir soruşturma yapıldığını ve en erken zamanda yayınlanması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiği düşüncesinde olduğu yanıtını aldı.

“NE DEYİM SANA?”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin yapmış olduğu adaletsiz personel alımı konusna da değinen Tatar, “Vakıflar İdaresi’yle ilgili herhangi bir istişarem olamaz. Münhal olayını kendileri değerlendirir, benim herhangi bir müdahalem olmadı” dedi.

Erhürman, Vakıflar idaresi’nin kendisine bağlı olduğunu hatırlatarak, kendisinin nasıl bir bilgisini olmadığını merak ettiğini söyledi.

Başbakan Tatar ise izahatini yaptığını ve daha başka söyleyecek bir sözü olmadığını söyleyerek, “Ne deyim sana?” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu