KıbrısManşetSiyaset

Tatar, özgüveni olduğunu ve programdan kaçmadığı vurgusu yaptı

Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, Mustafa Akıncı ile iki adaylı bir canlı yayına katılmama kararının gerekçesini açıkladı

Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, Mustafa Akıncı ile iki adaylı bir canlı yayına katılmama kararının gerekçesini açıkladı:

“Türkiye müdahale etti, Türkiye’nin adamları burada gibi hoş olmayan şeyler söylenecek. Onun için programı uygun bulmadım”

Hiçbir televizyon programından kaçmmadığını ve özgüveni olan biri olduğunu söyleyen Tatar, “Akıncı’nın oyunlarına alet olmayacağım” dedi

Tatar, şöyle konuştu:

“Sayın Akıncı, Ersin Tatar’ı programa davet ediyorum demiş. Beni herkes biliyor hiçbir televizyon programından kaçmış ya da özgüveni olmayan biri değilim.

Orada görüyorum, çıkıp ne diyecek. Türkiye taraf oldu, Türkiye müdahale etti. Türkiye’nin adamları burada gibi hoş olmayan şeyler söylenecek. Onun için programı uygun bulmadım.

Söylenecekler bellidir. Bütün siyaset, bütün kampanya boyunca zemini güçlendirmek ve vatandaştan oy alabilmek için Türkiye’ye yaptığı muhalefet ve bizleri o müdahalenin etkisiyle seçim kazanmaya çalışan iktidarsız ve zafiyet içerisinde olan bir taraf olarak göstermiştir.

Çok büyük bir haksızlıktır. Benim temsil ettiğim değerler de bellidir. Çalışma arkadaşlarım da bellidir. Ürettiğimiz kampanya da bellidir, söylediklerimiz de bellidir.

Dolayısı ile işi bu taraftan eleştireceklerine, her işin içine Türkiye’yi çekmek ve Türkiye ile birlikte bizleri bu durumlara düşürmek için çok acımasız ve çok çirkin bir propaganda malzemesi yapılmıştır. Ben bu olaya alet olmam onu da buradan ifade etmiş olayım”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu