Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Tatar, Üst Koordinasyon Kurulu ile bir araya geldi

Üst Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çağrısıyla toplandı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Üst Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çağrısıyla toplanıp, Ardahan, Topçuköy, Mersinlik ve Tatlısu bölgelerinde çıkan yangın ve olası yangınların önüne geçilmesi için alınması gereken ilave tedbirler ve konuyla ilgili yasal mevzuat ele alındı.

Toplantıya Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, GKK Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dairesi Müdürü Serkan İlseven, Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Ergün Olgun, üst düzey bürokratlar ve Cumhurbaşkanlığı Hukukçusu Av. Ziba Akkurt yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Anavatan Türkiye yetkilileriyle yaptığı girişimler sonucu KKTC’de konuşlandırılan yangın helikopteri ve özel aparatlı askeri helikopterle yangına müdahale birimlerinin tüm koşullara daha hazır ve daha aktif, koordineli ve çok daha hızlı bir çalışma mekanizmasına nasıl sahip olabileceği konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar toplantıda ayrıca yangından zarar gören doğal yaşamın, yeniden filizlenmesine olanak sağlayarak, bölgedeki habitatın tekrardan geri dönüşümünü gerçekleştirmeye yönelik atılması gereken adımlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Görüşmede ayrıca yangınla ilgili risk haritasının güncellenerek, buna müteakip tedbirlerin güncel hale getirilmesini talep eden Tatar, yangının etkilediği alanların rehabilitasyonuyla ilgili eylem planı hakkında ivedilikle ayrıntılı rapor hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda, güncel siyasi gelişmeler de ele alındı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu