KıbrısManşetSiyaset

Tatar: Uyum içerisinde çalışacak bir hükümetin en erken zamanda oluşturulması temennimizdir

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde, bugün itibariyle hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner’e verdi

Hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle dün ayrı ayrı görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde, bugün itibariyle hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner’e verdi.
Görevi Hamza Ersan Saner’e veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, uyumlu, istikrarlı, icraat yapacak bir hükümet kurulması temennisinde bulunarak, Saner’e görevinde başarılar diledi.

TATAR: MUTLULUK DUYUYORUM

“Bir süredir hükümet kurma noktasında çalışmalar sürdürülmektedir. Gelinen aşamada Anayasa’nın verdiği yetkiye dayanarak Bakanlar Kurulu’nu oluşturmak üzere Başbakanlık görevini Sayın Hamza Ersan Saner’e veriyorum. Anayasa’nın 106. Ve 108’nci maddesinin gereğini yaparak hükümeti kurmasını bekliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Sayın Saner uzun bir süredir milletvekilliği yapmaktadır ve bakanlık görevlerini yürütmüştür” diyerek, “Kendisine bu görevi vermekten dolayı mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

“EN ERKEN ZAMANDA”

“UBP en fazla milletvekili sayısına sahip olduğu için teamüller gereği bu görevi kendisine veriyorum. En kısa sürede bir sonuç elde edeceğini umuyorum. Temennimiz en erken zamanda yapacağınız temasların netice vermesi ve KKTC’nin 42’nci Hükümetini oluşturmak için çalışmalarınızı tamamlayarak Anayasa gereği neticeyi bana bildirmenizi bekliyorum. Umarım 15 günden daha kısa bir sürede görüşmelerinizi neticelendirirsiniz.”

“BÜTÇE BİR AN ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ”

“Yapacak çok iş var, halka hizmetin devam etmesi, ekonomik sıkıntıların aşılabilmesi için hükümetin oluşturulmasında büyük yarar vardır. Bütçenin geçmesi gerekmektedir. Kasım ayının 2’nci ve 3’ncü haftasında komitelerde bütçe görüşülerek yılbaşından önce bütçenin genel kurulda onaylanması çok önemlidir. Sayın Saner’in yapacağı çalışmalarda başarılı olacağına inanıyorum…”

“UYUMLU BİR HÜKÜMET”

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2 turdan oluştu halkımız iki kere sandığa gitti. Yeniden halkımızın sandığa gitmesine gerek olmamalı. Toplum, biran önce hükümetin kurulmasını, ekonomik ve sağlık sorunlarının çözülmesini bekliyor. Demokratik görüşmeler gerçekleştirilecek ama uyum içerisinde, istikrarlarla çalışacak ve icraat yapacak bir hükümetin kurulması ebetteki temennimizdir.”

SANER: İVEDİ ŞEKİLDE HÜKÜMETİ KURMALIYIZ

“UBP adına, şahsımı görevlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu konuda bugün öğleden sonra parti meclisimizi toplantıya çağırdım. Parti tüzüğümüz gereği parti meclisinden alacağımız kararla hükümeti kurma görevini yürüteceğiz. 15 günü beklemeden en kısa zamanda hükümeti kurma görevini tamamlayacağımıza inanıyorum” diyen UBP Genel Başkan vekili Hamza Ersan Saner, “Bütçenin geçmesi için ivedi şekilde hükümeti kurmamız gerekiyor. Covid-19 salgınıyla ciddi bir mücadele varken, sağlık ve ekonomi alanındaki sorunların yoluna girmesi ve büyük projelerimizi hayata geçirmek için hükümetin biran önce kurulmasını biz de arzu ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu