KıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Tatar ve Pilli, inşası süren Acil Durum Hastanesi’ni inceledi

Başbakan Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, inşası devam eden Acil Durum Hastanesi'ni yerinde inceledi.

GIYNIK ÖZEL – MEYİL AVCAN

1 Temmuz açılımı sonrası ülkemizde vakaların artmasıyla birlikte yerel bulaş da başladı..

Yerel bulaşın başlamasıyla birlikte hızla artan vaka sayısına yetersiz kalan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin imdadına Türkiye’nin de desteğiyle Acil Durum Hastanesi yetişti.

Başbakan Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, inşası devam eden Acil Durum Hastanesi’ni giderek, yerinde incelemelerde bulundu.

İnşasına başlanan Acil Durum Hastanesi’nin Ekim ayında bitmesi planlanıyor.

İnceleme öncesi basına açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, şunları söyledi:

“Bu hükümetin ortaya koyduğu büyük bir icraattır. Bizim zaten ağır vakalarımız olmamıştır. Dünyanın her yerinde bu kontrol altına alınmış değil ama ülkemizde kontrol altına alınmış durumdadır. Dün çıkan 4 vaka da daha önceki vakaların temaslıları olduğu belirtildi. Tabi ki hükümet tedbirlidir çünkü her an ne geleceği belli değildirç dolayısıyla biz Sağlık Üst Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı önderliğinde hükümet olarak kararlar almaya devam ediyoruz. Gelip, Acil Durum Hastanesi’ni incelemek istedim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Pandemi dolayısıyla Kıbrıs Türk halkının acil ihtiyaçlarını giderebilmek için yapılmıştr. Türkiye Cumhuriyeti’nin de her zaman yanımızda olduğunun bir göstergesidir. Malesef inşaatın ilk günlerinde talihsiz bir kaza oldu tekrardan allahtan rahmet diliyorum. Aldığımız karantina tedbirleriyle bu salgını kontrol altına almış bulunmaktayız. Şu andan sonra bu hastaneyle de kıbrıs türk halkı herhangi bir olağanüstü duruma hazırdır.

“TÜRKİYE BİZİM GARANTÖR DEVLETİMİZDİR”

Başbakan Tatar’a ‘Federasyon’ konusu ve görüşmelerle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şu cevabi verdi:

“11 Ekim günü Kıbrıs Türk halkı kendi demokratik iradesini ortaya koyacaktır. Türkiye bizim garantör devletimizdir. Sayın Akıncı’nın haritayı vermesine rağmen Rum tarafı masanın çökmesine neden olmuştur. Akıncı da artık başka şansın kalmadığını ve federasyonun mümkün olamayacağını belirtmişti. Özellikle Doğu Akdeniz’de yaşananlardan sonra Kıbrıs artık bambaşka bir coğrafyadadır. Böyle bir pozisyonda Kıbrıs Türk halkı da ona göre değerlendirmek durumundadır. Yepyeni bir gelecek için Kıbrıs Türk halkı kararını verecek. Türkiye’nin buradaki garantörlük hakkının Kıbrıs Türk halkına refah getireceğini bir kez daha hatırlatmak isterim.”

ÖZYILKAN: HASTANEMİZE YENİ BİR GÜÇ KAZANDIRACAK

Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret eden Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyılkan da bu yılın başından beri yaşanan zorlukları ve gelinen noktayı GIYNIK ile paylaştı:

“Öncelikle geriye dönüp bir bakalım. Hastanemizin fiziki yapısı nedeniyle dereler taştı. Daha sonra yangın olayımız oldu, hastanemizi taşıdık. Hükümetin yardımıyla o hasarları atlattık derken pandemiyle karşılaştık. Hastanemiz vakaların artması durumunda her iki tarafa da hizmet vermekte zorlanabilir raddeye gelmişti. O yüzden Acil Durum Hastanesi bizim için gerekliydi. 100 yataklı, 25 yoğun bakım odası 6 ameliyat odasıyla doğma yolunda ilerliyor. Konumunun hastanemize yakın oluşu da çok önemlidir. Sırası gelir kimyasal sırası gelir biyolojik acil durumlar için bu hastaneye ihtiyacımız vardı. Bu hastane bizim aciliyetimize cevap vererek, bizim hastanemize yeni bir güç kazandırıyor. Artan nüfusla beraber kendi hastanemiz belirli noktalarda yetersiz kalırken artık bu durum söz konusu olmayacak. Hastanenin inşası son hız devam ediyor ve en kısa sürede biterek hizmete girecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu