Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Tatar’dan İncirli davası kararına açıklama

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin gazeteci Serhat İncirli ve Yenidüzen Gazetesi aleyhine açılan davaya ilişkin verdiği karararla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin gazeteci Serhat İncirli ve Yenidüzen Gazetesi aleyhine açılan davaya ilişkin verdiği karararla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Tatar, 2022 yılında yapılan bazı yayınlar nedeniyle açtığı davada mahkemenin bugün kararını açıkladığını belirterek, kararda, söz konusu yazıların içeriğinde hakaret unsuru bulunduğuna dair tespitler yer almasına rağmen, Serhat İncirli’nin gazeteci kimliği dolayısıyla imtiyazlı kabul edildiği ve bu gerekçeyle davadaki taleplerin reddedildiği söyledi.

Tatar’ın açıklaması şöyle:

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Serhat İncirli’nin 2022 yılında yaptığı bazı yayınları ile ilgili olarak, Serhat İncirli ve yayınlarının yer aldığı Yenidüzen Gazetesi aleyhinde açmış olduğum davada, bugün kararını açıklamıştır.
Konu karar içerisinde, bilhassa yazıların içeriğinin hakaret oluşturduğuna ilişkin tespitler de bulunmasına karşın Mahkeme, İncirli’nin gazeteci olması hasebi ile imtiyazlı bulunduğundan hareketle aleyhlerindeki talepleri reddetmiştir.
Bu aşamada alt mahkemenin kararını saygıyla karşıladığımı ve bağımsız yargımıza olan itimadımın tam olduğunu ifade etmek isterim.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu