DünyaGenelKıbrısManşetTürkiye

Tatar’dan ‘Somut adım’ talebi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi Devlet Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonlara karşı somut adım istedi

“Halkıma uygulanan insanlık dışı izolasyonu da birlikte aşacağımıza inanıyor bu doğrultuda sizlerden somut adımlar beklediğimizi de ifade ediyorum”

“Deprem bizlere her an doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlattı”

TATAR: TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ…

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti yaralarını en kısa zamanda sarmaya muktedir yüce bir devlettir. Bu çabalarında, şüphem yoktur ki, bizler KKTC olarak ve hepimiz Türk Devletleri Teşkilatı’nı oluşturan ülkeler olarak, Türkiye Cumhuriyeti’yle dayanışma içerisinde üzerimize düşen ne varsa tüm imkânlarımızı seferber ederek yerine getireceğiz. Deprem felaketinin yaralarının sarılmasına yoğun şekilde devam ettiği bu günlerde düzenlenen bu zirve hem zamanlama hem de dayanışmanın arttırılması açısından bize göre çok önemlidir” dedi.

“YAPILACAK ÇALIŞMALARA KATKI KOYMAYA HAZIRIZ”…

Tatar, Olağanüstü Zirve ile yapılan girişimle Türk coğrafyasında yaşanması muhtemel afetlere karşı koordineli ve etkin iş birliği sağlanması ile birbirlerine gönül bağı ile bağlı olan halkların zor zamanlarda da soydaşlarının yanında olabilmesine imkân sağlanmasını temenni etti. “Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizması”nın oluşturulmasına yönelik olarak varılan mutabakatın önemine değinen Tatar, KKTC’nin yapılacak çalışmalara imkân, tecrübe ve kabiliyetleriyle katkı koymaya hazır olduğunu vurgulayarak, zirvenin tüm katılımcı devletlere faydalı olmasını diledi.

ERDOĞAN: KKTC’NİN ARAMIZA KATILMASIYLA AİLE MECLİSİMİZ DAHA DA GÜÇLENDİ…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirveye hitabında, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, “KKTC’nin aramıza katılmasıyla aile meclisimiz daha da güçlendi. Kıbrıs Türk halkına desteğimizi somutlaştırdık. KKTC’nin tanınması ve Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı izolasyonların kaldırılması için vermiş olduğumuz mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu