DünyaGenelManşet

Tatil talebi fırladı, kredilerde 30 yılın rekoru kırıldı

Rusya’da tatil talebi fırladı, kredilerde 30 yılın rekoru kırıldı.

Rusya’da reel gelirlerin 10 yılın en düşük seviyesine gerilemesine rağmen, halkın kredi borçları hızla artmaya devam ediyor.

Birleşik Kredi Bürosu verilerine göre, geçen Haziran ayında bankaların gerçek kişilere sağladığı kredilerin sayısı 1991’dan bu yana en yüksek seviye olan 1.7 milyona ulaştı.

Kredilerde mayıs ayına göre yüzde 8, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 53 artış kaydedildi.

Birleşik Kredi Bürosu Genel Müdürü Artur Aleksandroviç, Merkez Bankası’nın kredi politikalarının ve tatil sezonu olmasının kredilerdeki artışa yol açan başlıca faktörler olduğuna işaret etti.

Politika faizinde artış öngören bankaların, kredi portföylerini artırma çabasında olduklarına dikkat çeken uzman, ayrıca yaz tatil nedeniyle kredilere talebin daha fazla olduğunu belirtti.

Frank RG şirketi verilerine göre, Haziran’da gerçek kişiler 622 milyar 900 milyon ruble nakit kredisi aldı. Bu dönemde sağlanan tüketici kredilerinin toplamı ise 1.3 trilyon ruble.

Merkez Bankası verilerine göre, Rusya’da hanelerin toplam borçları Mayıs 2021 sonu itibarıyla 23 trilyon 413 milyar ruble. Bu rakamda bir yılda yüzde 18.6 artış kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu