Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaManşet

Tayvan’da temizlik personeli, bir çağdaş sanat eserini yanlışlıkla yok etti

Olay, Tayvan’daki bir müzede, yapı malzemeleri ve gündelik eşyalarla oluşturulan eserlerin sergilendiği “We Are Me” adlı sergi sırasında meydana geldi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Eserin sahibi Tayvanlı sanatçı Chen Sung-chih, çalışmasına “Ters Sözdizimi – 16” (Inverted Syntax – 16) adını vermişti. Eser, tozla kaplı bir ayna ve basit bir ahşap pano üzerine yerleştirilmişti; sanatçı bu yapıtla orta sınıfın çarpıtılmış benlik algısını ve kültürel bilincini simgeliyordu.

Temizlik sırasında gönüllü, aynanın kirli olduğunu düşünerek 40 yıllık toz tabakasını tuvalet kâğıdıyla sildi ve böylece eserin kavramsal bütünlüğünü tamamen ortadan kaldırdı.

Müze yönetimi olay sonrası sanatçıdan özür diledi ve tazminat olasılığının değerlendirildiğini açıkladı.

Bazı sanat eleştirmenleri ise bu kazanın, “temizleme eylemiyle eserin yeni bir anlam kazandığını” savunarak olayın çağdaş sanatın sınırları üzerine yeni bir tartışma başlattığını ifade etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu