GenelManşetTürkiye

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Gençlik Buluşması’nda Yunanistan’a adalar üzerinden eleştiride bulunarak “Artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E, vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak.” dedi.

Samsun’da ‘Kuruluştan Bugüne Hep Birlikte 2023’e etkinliği ve toplu açılış törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen organizasyonla gençlerle de buluştu.

“Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak”

Erdoğan, Yunanistan ve Türkiye’deki savunma sanayine ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde savunma sanayi yüzde 20 yerliydi, şimdi yüzde 80 yerli, bu konuma geldik. Bu ne demek? Artık biz, bize yetiriyoruz. F-16’nız var, mühimmatınız olmasa ne yapardınız? Bir işe yarar mı? Ama şimdi F-16’nın mühimmatını biz yapıyoruz. Özellikle SİHA’larda yapıyoruz. Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. E, vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu