DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetTürkiye

TC Dışişleri 3’lü görüşmeyi değerlendirdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Güney Kıbrıs’ta Mısır-Yunanistan-Güney Kıbrıs üçlü görüşmesi hakkında açıklama geldi. Açıklamada, ilgili görüşme sonrasında yapılan açıklamaların Türkiye’yi hedef alması dolayısıyla “niyetler ortada” değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, dün Güney Kıbrıs’ta Mısır-Yunanistan-Güney Kıbrıs arasında gerçekleşen üçlü zirve sonrasında yapılan açıklamaları değerlendirdi.

İlgili toplantı sonrası yapılan açıklamalarda Türkiye’nin hedef gösterilmesi, 3’lü görüşmenin niyetinin ortaya konduğu vurgulanan açıklamada, yayımlanan bildirinin bütünüyle reddedildiğinin altı çizildi.

“DOĞU AKDENİZ’DE İŞBİRLİĞİ, ANCAK İÇİNDE KIBRIS TÜRKLERİNİN DE OLACAĞI KAPSAYICI BİR YAKLAŞIMLA SAĞLANABİLİR”

Doğu Akdeniz’de gerçek iş birliğinin ancak Kıbrıs Türklerinin de olacağı, tüm kıyıdaş ülkeleri içine alan kapsayıcı bir yaklaşımla sağlanabileceği belirtilen açıklamada, bölgede sorun yaratan ülkelerin düşmanca politikalarını değiştirmedikçe sorunlara çözüm olamayacakları ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

“Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesi sonunda yayımlanan ve bu üçlünün önceki toplantılarından da artık alışılageldiği üzere, ülkemize karşı mesnetsiz itham ve iddialar içeren bildiriyi bütünüyle reddediyoruz.

‘Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve işbirliğini desteklemek’ amacını taşıdığı öne sürülen bu üçlü oluşum tarafından yayımlanan bildirilerin her seferinde ülkemizi hedef alması, bu ülkelerin asıl niyetlerini ortaya koymaktadır.

Doğu Akdeniz’de gerçek işbirliği, ancak içinde Kıbrıs Türklerinin de olacağı, tüm kıyıdaş ülkeleri içine alan kapsayıcı bir yaklaşımla sağlanabilir. Bölgedeki sorunları yaratan ülkeler, maksimalist ve düşmanca politikalarını değiştirmedikçe sorunların çözümü olamazlar. Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarımızı hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu