KıbrısManşetTürkiye

“TC ve KKTC tek yumruk olduğu sürece aşamayacağı engel yoktur”

Oktay, toplantıda ele alınan konulardna bahsederek, 117 milyon TL’nin yarın sabah KKTC hesabında olacağı müjdesini verdi ve “Sayın Başbakan bu nakitle adaya dönüyor” dedi.

GIYNIK GAZETESİ – MEYİL AVCAN

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Başbakan Ersin Tatar ile basın toplantısı düzenledi.

Oktay, toplantıda ele alınan konulardna bahsederek, 117 milyon TL’nin yarın sabah KKTC hesabında olacağı müjdesini verdi ve “Sayın Başbakan bu nakitle adaya dönüyor” dedi.

Ekonomik anlamda görüşülmesi gereken konuların masaya yatırıldığını aktaran Oktay, 1. ve 2. destek paketi ile ilgili miktardan, her türlü esnafın hangi noktada olduğu konusu ve daha hızlı nasıl ilerletilebileceğiyle ilgili Başbakan Tatar’ın görüşünü dinlediğini ifade etti.

Oktayi sözlerine şöyle devam etti:

“Biz elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. 10 milyona yakın bir kredi kullanımı var.

Çiftçiler ve hayvancılık ile ilgili ve diğer bir çok alanda yardım paketleri çerçevesinde yardımlarımız olacak.

Yine bir başka önemli konu olan Doğu Akdeniz’deki gelişmeler var. Hem KKTC’yi hem de Kıbrıs Türk halkını ilgilendiren bir konuyu değerlendirme fırsatı bulduk.

Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak şunu çok net ifade etmek istiyoruz; KKTC’nin egemenlik haklarının kullanılması bizim için çok önemlidir. Egemenlik haklarından vazgeçemez. Her türlü hakların değerlendirilmesiyle alakalı taviz verilemez.

Burada TC ve KKTC’nin birlikte çalıştığı ve tek yumruk olduğu sürece aşamayacağı engel yoktur. İnşallah bu sıkı işbirliği ve güçlü iletişim içerisinde 2021 bütçesinde teknik çalışmalar da devam edecektir.”

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son derece faydalı ve verimli bir görüşme olduğunu ifade ederek, Başbakan Ersin Tatar’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu