GenelKıbrısManşetSiyaset

“TC’nin 100 Yıl Resepsiyonuna CTP Vekilleri davet edilmedi”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy BRT’de 14. Saat programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy BRT’de 14. Saat programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Akansoy’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

“RESEPSİYONA DAVETLİ DEĞİLDİM. NEDENİNİ BÜYÜKELÇİYE SORACAKSINIZ”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ndeki resepsiyona ben davetli değildim. Nedenini sayın büyükelçiye soracaksınız bize değil? Parti başkanımız davetli idi. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutladık, kendi aramızda da konuştuk. Başkanımız açıklama yapsın dedik yaptı. Bildiğim kadarı ile Meclis’teki diğer partilerin vekilleri resepsiyona davet edildi. Bir tek CTP vekilleri davet edilmedi. Burada önemli olan davet edilip edilmeme değildir. Önemli olan şudur; Türkiye Cumhuriyeti devletinin 100. Yılının ne denli değerli olduğunun idrakine varmak. Biz bunun bilincide iseniz sayın büyükelçi sizi davet etmiş etmemiş bu benim için önemli değil. Önemli olan cumhurun yapısını, cumhura, halka değer vermek. Bizim için asolan Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan insanları kardeş bilmektir. Persfektimiz de budur” dedi.

“BURADAKİ FARKLI FAKTÖRLER HEPİMİZİ GERERKEN YURTDIŞINA ÇIKTIĞIMIZDA NİTELİKLİ DİYALOĞLAR KURABİLİYORUZ”

Akansoy, “Şunu itiraf etmekten kaçınmayacağım. Biz galiba yurtdışına çıktığımızda birbirimizle olan diyaloğlarımızı buradaki zeminden çok daha nitelikli bir noktaya taşıyabiliriz. Sağ olsun sol olsun Kıbrıs Türk tarafını yurtdışında temsil eden Meclis’ten giden veya gitmeyen tüm arkadaşlarımız çok daha diyaloğ içinde olabiliyor. Özellikle biz son İrlanda’da programında gerek Güney’den gerek Kuzey’den tüm siyasi partiler katıldı. Kendi düşüncelerimizi paylaşabilmek avantaj idi. Gördüm ki çok da mutlu oldum; Türk tarafı olsun Rum tarafı olsun oldukça uygar bir şekilde herhangi görüşü bir diğerine dikte ettirmeden tahakküm altına almadan sohbet edebilme, değerlendirebilme kapasitesine sahip. Bu hepimiz için önemli bir avantajdır. Buradaki farklı faktörler hepimizi geriyor. Karşıtlık söylemi burada çok daha fazla öne çıkıyor. Ama ülke dışına çıktığınızda çok daha fazla diyalog kurabiliyorsunuz” diye konuştu.

“KKTC’DE SİYASET YAPMAK EN YORUCUSU”

CTP Genel Sekreteri Akansoy “Siyaset de yorucu, KKTC’de yaşamak da yorucu. KKTC’de siyaset yapmak herhalde en yorucusudur…Ama insanları severseniz, kendinizi bu topluma ait hissederseniz ki öyle hissediyoruz ve bu toplumun gailesini çekerseniz bunlar çok önemli değil” dedi.

“UÇAK GEÇİREREK, BÜYÜK LAFLAR EDEREK EGEMEN OLUNMAZ”

Akansoy, “15 Kasım ve devlet iddiası şunu beraberinde getirir. Bizim anlayışımız şudur; kurumların daha efektif, verimli çalıştığı, ekonomide belli bir istikrarın sağlandığı, dünya ile ilişkilerin çok daha iyi bir noktada olduğu, doğru rayda hareket edildiği bir çerçeve. Zaten KKTC’nin kuruluş anlaşmasında bu yapının bir çözümle birlikte bir federasyonla birlikte Kıbrıs Türk tarafının devleti haline dönüşeceği de ifade edilen bir konudur…

Önemli olan Devlet için insan değil insan için devlet ve diğer siyasi yapılardır. Hukukun üstünlüğüne dayalı sosyal adaleti içeren sosyal devlet anlayışı tesis ederseniz o zaman zaten o devlet yapılanmasını da kutlamış olursunuz. Yoksa uçak geçirerek, büyük laflar ederek, egemeniz diyerek egemen olunmaz. Gösteriş yaparak da egemen olunmaz. Bu ancak sizin başarılarınızla ilgili bir hikayedir” diye konuştu.

“DOĞRUSU; PİLE YOLU ÇALIŞMALARI KOLAY BAŞLAYAMAYACAK”

Akansoy, “Pile yolu ile ilgili çalışmalar durdu. Pile yolu bitmek üzere idi, Pile yolunu yapacaktık, öyle yapacaktık, böyle yapacaktık, Bizim söylediğimiz olacaktır deniliyordu eee ne oldu şimdi? Pile olayı şuanda askıya alındı. Pile olayı durdu. Hiçbirşey yapılmıyor. Bunun sebebi de bu süreci yönetememekle ilgilidir. Yani Pile yolu süreci iyi yönetilemedi. Benim görebildiğim kadar ile şuanda çalışmalar durdu ve doğrusu çok kolay başlayabileceğini de tahmin etmiyorum”şeklinde konuştu.

“TAHSİN BEY KÜRSÜDE FARKLILAŞIYOR”

Asım Akansoy, “Pile konusunda CTP olarak Dışişleri Bakanı ile temasımız oldu. Genel Başkanımız Dışişleri Bakanı ile görüştü. Çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Görüşme bilgi alış verişinde oldu…Aslında Tahsin beyden Meclis Genel Kurulu dışında bilgi alınır kendisine sorulduğunda fakat kürsüye çıktığında bazen farklılaşıyor. Ekran önünde daha farklı duygu ile hareket edilebiliniyor” dedi.

“CTP CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soruya ise Akansoy, “ Öyle görünüyor cumhurbaşkanı adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sayın Tatar da açıkladı.Serdar bey adaylığını açıkladı. Elbette CTP’de kendi adayını çıkaracaktır. Çalışmaya başladık” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu